
Parmigiano Sformato med Piquillo-pepper og mandler
Lær å lage en kremet parmigiano sformato med søte piquillo-pepper og sprø mandler. Perfekt for forrett eller som del av en elegant meny.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Non-stick koke-spray
- 2 kopper kremfløte
- 4 egg
- 1 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- Salt
- 1 klype cayennepepper
- 1 glass piquillo-pepper, juliennet
- 1/4 kopp skivede mandler, ristet
- 2 kopper ruccola eller mesclun
- Ekstra jomfrolivolje
- 3 til 4 spiseskjeer sherryeddik
- 2 spiseskjeer hakket gressløk
- Spesialutstyr: 8 stk. (ca. 170 g) ramekiner eller engangs aluminiumsformer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
- 2Spray ramekiner eller engangs aluminiumsformer med non-stick spray.
- 3I en middels stor bolle, tilsett kremfløte, egg og Parmigiano, og visp sammen. Krydre med salt og cayennepepper. Fordel egge- og kremblandingen samt osten i ramekiner. Plasser de fylte ramekinene i en ildfast form og fyll den med varmt vann opp til midten av ramekinene. Dekk med aluminiumsfolie og stek i den forvarmede ovnen i 20 til 25 minutter. Ta ut av ovnen og la avkjøle på en rist.
- 4Plasser sformatoen på en varm ovn i 10 minutter for å varme opp igjen.
- 5Mens sformatoen varmes opp, vend peppers og mandler med grønnkål og en liten skje olje, eddik og salt. Legg noe av pepperblandingen på individuelle serveringsfat. Vend ut sformatoen på serveringsfatet og plasser peppers rundt den. Drypp med olivenolje.