
Nachos på min måte
oppskrift på nachos my way med sprø tortilla chips, ost og deilige toppings. perfekt for snacks eller kveldsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 store-hemmelige tomater (ca. 1,1 kg), kjernet
- 1 stor rød løk
- 1 serranosk chili, uten stilk
- 1 kopp fersk koriander (blader og stilker)
- 1 spiseskje meksikansk øl (drikk resten!)
- Saften av 1 lime
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 170–225 gram nduja (myk italiensk salami; tilgjengelig på boccalone.com)
- 1 pose med 8–10 unser hvite mais-tortillachips
- 1 bunt vårløk, tynnsnittet
- 2 kopper hermetiske pintobønner, avrent og skylt
- Finrevet skall av 1 lime
- 12 reddiker, tynnsnittet
- 1 kopp queso fresco
- 1 kopp ferske maiskjerner
- 2 spiseskjeer sylteagurkjalapeñoskiver, avrent, eller mer etter smak
- 2 hass-avokadoer
- 1/2 kopp ferske korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Lag salsaen: Hakk opp tomatene, løken og chilipepperen grovt, og overfør dem til en foodprocessor. Tilsett koriander og øl, og kjør til en grov, men jevn konsistens. Rør inn limesaft, 1 teskje salt og pepper etter smak.
- 2Lag nachosene: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Stek ndujaen i en stekepanne over middels varme i 3 til 4 minutter, til den får en løs, skjeaktig konsistens. Bland tortillachipsen med vårløk, bønner, limeskall, reddiker, 1/2 kopp queso fresco, mais og sylteagurkjeler i en stor bolle. Tilsett den stekte ndujaen og bland godt. Ha blandingen i en ovnsfast form, og topp med resten av queso frescoen. Stek i ovnen til nachosene er gjennomvarme (osten vil ikke smelte helt), ca. 10 minutter.
- 3Legg litt salsa på toppen av nachosene (restene kan brukes til dipp). Del avokadene i to, fjern steinen og hakk opp innholdet i skallet. Skje ut avokadobitene og legg dem på toppen av nachosene sammen med korianderen.
- 4Fotografert av Yunhee Kim