
Creolsk BBQ-reker
Lær hvordan du lager creole bbq shrimp, en smakfull rett med krydret sjømat og grillsmak. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 4 spiseskjeer peanørolje
- 2 spiseskjeer hakket hvitløk
- 2 røde eller grønne chili eller jalapeños, hakket
- 2 spiseskjeer hakket rosmarin
- 1 spiseskje timian, hakket
- 1 spiseskje oregano, hakket
- 2 spiseskjeer basilikum, chiffonade
- 1 spiseskje paprika
- 1/4 spiseskje cayennepepper
- Salt og nykvernet pepper
- 1 sitron, saftet
- 20 reker (størrelse 16/20), med skall
Fremgangsmåte
- 1I en stekepanne, varm opp smør og peanøttolje. Tilsett hvitløk og stek i 2 minutter, deretter tilsett alle urter og krydder, salt, pepper og sitronsaft, og fortsett å steke i ytterligere 2 minutter. Tilsett reker og stek til de er gjennomkokte, ikke overkok.