
Kimchi-krabbespringruller
Lær hvordan du lager deilige kimchi crab spring rolls, en fantastisk forrett med asiatiske smaker. En enkel oppskrift for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp/125 ml sukker
- 1/4 kopp/60 ml riseddik
- 2 spiseskjeer/30 ml fiskesaus
- 2 spiseskjeer/15 ml finhakket, skrelt fersk ingefær
- 2 spiseskjeer/15 ml soyasaus
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- Saften av 1 lime
- 3 egg, pisket
- Salt og pepper
- Rapsolje, til steking
- 450 g snøkrabbe
- 12 vårrullark
- 2 vårløk, juliennestekt
- 1 gulrot, juliennestekt
- 1 selleristang, juliennestekt
- 1 1/2 kopp/375 ml Chucks Kimchi, oppskrift følger
- 1 bunt fersk koriander, hakket
- Rapsolje, til steking
- 1/4 kopp/60 ml salt
- 1 stor napa-kål, delt i store biter
- 1/4 kopp/60 ml ris- eller allsidig mel
- 2 spiseskjeer/30 ml sukker
- 1/2 kopp/125 ml chilipulver
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- En 2,5 cm fersk ingefærbit, skrelt
- 1 stilk sitrongress, de harde delene fjernet og den indre stilken finhakket
- 1 løk, hakket
- 1/4 kopp/60 ml fersk gressløk, hakket
- 1/4 kopp/60 ml fiskesaus
- 2 spiseskjeer/30 ml soyasaus
- 5 vårløk, finhakket
- 2 til 3 store agurker, i terninger
Fremgangsmåte
- 1Til dippesausen: Bland 1/2 kopp (125 ml) vann, sukker, eddik, fiskesaus, ingefær, soyasaus, hvitløk og limejuice i en liten kjele. Kok opp over middels varme og la det småkoke til det tykner litt, ca. 5 minutter. La avkjøle.
- 2Til den tynne omeletten: Strø eggene med salt og pepper. Varm opp en non-stick panne på middels lav varme og pensle med litt olje. Bruk et tørkepapir til å fordele oljen jevnt og tørke bort overflødig olje. Hell i litt av det vispede egget og sirkle det raskt rundt til det dekker bunnen. Kok på lav varme til egget er stivnet, ca. 15 til 30 sekunder. Den er ferdig når kantene er tørre og toppen akkurat har kokt.
- 3Løsne kantene på omeletten med en slikkepott, og snu deretter pannen opp ned over en tallerken. Omeletten skal falle ut som en crepe. Gjenta med resten av egget. Rull opp omelettene og skjær dem i tynne strimler. Sett til side.
- 4Til vårrullene: Fjern krabbekjøttet fra skjellene. (Du kan oppbevare skjellene i en frysepose til bruk i kraft).
- 5Legg en vårrull-omslag på en arbeidsflate slik at du har en diamantform. Fordel litt vårløk, gulrot, selleri og kimchi i en rektangulær form midt på diamanten. Legg på litt av omeletten og skje over litt kimchi. Topp med en skje krabbekjøtt og litt koriander.
- 6Dypp fingeren i vann og fordel en liten mengde rundt kanten av omslaget. Brett inn de to sidene, deretter brett toppen ned og bunnen opp for å lukke fyllet. Dekk hver rull med fuktige tørkepapirer etter hvert som du er ferdig.
- 7Varm opp rapsolje i en dypfryer til 190°C (375°F).