
Reker- og kamskjellpizza
Lær hvordan du lager en deilig shrimp and clam pizza hjemme. En perfekt rett for sjømatelskere som vil servere noe unikt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøleskapskald pizzadeig, romtemperert
- Allsidig mel til utbaking
- 1 sjalottløk, tynnsnittet
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/3 kopp tørr hvitvin
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 12 småkamskjell, renset
- 1/2 kopp fersk persille, pluss hakkede blader til pynt
- 1/2 teskje revet sitronskall
- 225 gram medium store reker, skrellet, renset og delt på langs
Fremgangsmåte
- 1Plasser en pizzastein eller et snudd bakepapir på midterst rille i ovnen og forvarm til 230 grader Celsius. Trykk og strekk pizzadeigen ut til en 25 x 35 cm stor rektangel på et melet bakepapir; strø over sjalottløk. Drypp over 1 spiseskje olivenolje og gni det inn i deigen, mens du forsiktig presser inn sjalottløken; krydre med salt og pepper. Overfør deigen (på bakepapiret) til den varme steinen. Stek til skorpen er gyllen, ca. 10–15 minutter.
- 2I mellomtiden, kok opp vinen, 1 spiseskje olivenolje og hvitløk i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett blåskjellene, dekk til og kok til de åpner seg, ca. 6 minutter; overfør til et skjærebrett med en hullsleiv. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.) La væsken koke inn til halvparten, 2–3 minutter. Fjern blåskjellene fra skjellene og hakk dem opp.
- 3Kjør persillen sammen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og sitronzesten i en liten food processor til den er finhakket. Tilsett blåskjellkokevæsken (med hvitløk) og kjør til det tykner.
- 4Smør persillesausen over den stekte bunnen. Topp med blåskjellene og reker; krydre lett med salt og pepper. Sett tilbake i ovnen til rekene er gjennomkokte, ca. 3–5 minutter. Pynt med mer persille.
- 5Fotograf: Ryan Dausch