Reker- og kamskjellpizza

Reker- og kamskjellpizza

Lær hvordan du lager en deilig shrimp and clam pizza hjemme. En perfekt rett for sjømatelskere som vil servere noe unikt og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøleskapskald pizzadeig, romtemperert
  • Allsidig mel til utbaking
  • 1 sjalottløk, tynnsnittet
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1/3 kopp tørr hvitvin
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 12 småkamskjell, renset
  • 1/2 kopp fersk persille, pluss hakkede blader til pynt
  • 1/2 teskje revet sitronskall
  • 225 gram medium store reker, skrellet, renset og delt på langs

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en pizzastein eller et snudd bakepapir på midterst rille i ovnen og forvarm til 230 grader Celsius. Trykk og strekk pizzadeigen ut til en 25 x 35 cm stor rektangel på et melet bakepapir; strø over sjalottløk. Drypp over 1 spiseskje olivenolje og gni det inn i deigen, mens du forsiktig presser inn sjalottløken; krydre med salt og pepper. Overfør deigen (på bakepapiret) til den varme steinen. Stek til skorpen er gyllen, ca. 10–15 minutter.
  2. 2I mellomtiden, kok opp vinen, 1 spiseskje olivenolje og hvitløk i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett blåskjellene, dekk til og kok til de åpner seg, ca. 6 minutter; overfør til et skjærebrett med en hullsleiv. (Kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg.) La væsken koke inn til halvparten, 2–3 minutter. Fjern blåskjellene fra skjellene og hakk dem opp.
  3. 3Kjør persillen sammen med de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og sitronzesten i en liten food processor til den er finhakket. Tilsett blåskjellkokevæsken (med hvitløk) og kjør til det tykner.
  4. 4Smør persillesausen over den stekte bunnen. Topp med blåskjellene og reker; krydre lett med salt og pepper. Sett tilbake i ovnen til rekene er gjennomkokte, ca. 3–5 minutter. Pynt med mer persille.
  5. 5Fotograf: Ryan Dausch