Kale salat med Marcona-mandler og sherryvinaigrette

Kale salat med Marcona-mandler og sherryvinaigrette

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull kale salat med sprø marcona mandler og en deilig sherry vinaigrette. Perfekt som forrett eller lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 appelsiner
  • 2. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 3. 3 spiseskjeer sherryeddik
  • 4. 1/4 teskje Dijon-sennep
  • 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6. En skvis sitronsaft
  • 7. 1 bunt fersk grønnkål (ca. 450 gram)
  • 8. 1/2 kopp tørkede tranebær, grovhakket
  • 9. 1/2 kopp Marcona-mandler, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Til sherrydressingen: Skrell appelsinene med en skarp kniv. Fjern segmentsene ved å skjære mellom den hvite membranen rundt hver enkelt. Press ut de to spiseskjeene med juice og sett til side. Bland sammen olivenolje, eddik, juice og sennep. Krydre med salt og pepper, og visp kraftig. Avslutt med en skvis sitronjuice.
  2. 22. Til grønnkålssalaten: Fjern de seige stilkene fra grønnkålen og kast dem. Skjær bladene i tynne strimler og bland dem sammen med tranebærene og dressingen. Server på et fat, pyntet med appelsinbiter og drysset med mandler.