
Cleopatras kyllingsalat
Lær hvordan du lager en smakfull cleopatras chicken salad med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermiddager eller en lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Hvis du bruker kyllingbryst i stedet for kyllingtenders, skjær dem i lange, tykke strimler, omtrent fire per bryst.
- 22. Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett ekstra virgin olivenolje i en jevn, langsom strøm. Ha i knust pepper, finhakket hvitløk og kyllingtenders. Surr kyllingtenders eller brystskiver i hvitløksolje til de er lett brune på alle sider, omtrent 5 til 6 minutter. Tilsett vin i pannen og skru ned varmen til middels lav. La væsken koke inn, og la tennene koke gjennom, i omtrent 3 til 4 minutter til. Ta deretter pannen av varmen. Press sitronsaft over kyllingen og strø over persille, salt og pepper. Legg tennene ved siden av en generøs porsjon Caesar-salat og server.
- 33. For å lage dressingen, bland ansjos, hvitløk og olje i en metall- eller varmebestandig glassbolle. Sett bollen på grillens rist og dekk til grillen. La oljen koke i 2 eller 3 minutter, eller til hvitløken begynner å syde i oljen. Fjern dressingen fra varmen og pisk den varme oljen med en gaffel til ansjosene er helt brutt opp og har løst seg i oljen. Kokeansjosene smelter lett, og smaken endres fra fiskete til nøtteaktig. Overfør oljeblandingen til en stor salatbolle. Tilsett Worcestershire, sitronsaft, egg, pepper og ost mens du pisker med gaffel. Vend inn salatbladene slik at de blir dekket av dressingen.