
Løksuppe med gratinering
Lær hvordan du lager en deilig løksuppe gratin med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller lunch, med ostetopp og sprø gratinering.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer smør
- Salt
- 1 stor purre, den hvite delen skivet
- Pepper
- 2 store spanske løk, skivet
- 3/4 kopp rødvin
- 4 sjalottløk, skivet
- 6 kopper lavsaltet storfekraft, varmet
- En klype sukker
- 1 teskje muskatnøtt
- 1/2 pund sveitsisk ost, revet
- 4 skiver surdeigsbrød
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung gryte smelter du smøret over middels varme. Rør inn purre, løk og sjalottløk, og vend det godt i smøret. Kok løken til den begynner å bli myk. Dekk til og fortsett å røre av og til. Når løken begynner å bli gyllen, øk varmen til medium høy og tilsett en klype sukker og muskatnøtt. Fortsett å koke til løken får en dyp, gyldenbrun farge. Krydre løken med salt og pepper. Hell i rødvin og la det småkoke. Kok i 3–5 minutter. Hell i varm kraft og la det småkoke igjen. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Hell suppen i ovnsfaste skåler og sett skålene på et stekebrett. Topp hver skål med en skive brød og dryss over ost. Stek i 15 minutter eller til suppen er boblende og osten har fått fin farge.