Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingskålsoppine

Kyllingskålsoppine

Lær hvordan du lager deilige chicken scaloppine med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett til hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kyllingbryst, delt på langs
  • 2. 1 teskje fuglefrøblanding (poultry seasoning)
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1/2 kopp hvetemel
  • 5. 2 spiseskjeer rapsolje
  • 6. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 7. 1 (410 g) boks kyllingbuljong
  • 8. 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 9. 1 spiseskje hakkede ferske persilleblader
  • 10. 1 spiseskje hakkede ferske basilikablad
  • 11. Serveringsforslag: Ristet hvitløk- og sopprisotto, oppskrift følger
  • 12. 1 hvitløkshode
  • 13. 2 1/2 teskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 14. 2 (410 g) bokser kyllingbuljong
  • 15. 3 bokser vann
  • 16. 1 middels stor løk, hakket
  • 17. 1 (225 g) pakke skivede sopp
  • 18. Salt og nykvernet svart pepper
  • 19. 2 1/2 kopper langkornet ris
  • 20. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 21. 1/2 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Bank kyllingstykkene lett med en kjøtthammer mellom plastfolie for å gjøre dem ca. 0,5 cm tykke. Strø over fugle-krydder og krydre med salt og pepper etter smak. Vend kyllingen i melet, og rist av overflødig mel.
  2. 22. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme, tilsett olje og smør. Bland sammen og når smøret har smeltet, legg i kyllingen, arbeid i porsjoner, og stek til de er gyldne, ca. 4–6 minutter på hver side. Ta kyllingen ut av pannen og legg den på et serveringsfat, dekk til og hold varm. Tilsett kyllingkraften i pannen og kok opp på høy varme til den har redusert til halvparten og blitt litt tykkere, ca. 5 minutter. Rør inn sitronsaft, persille og basilikum. Smak til med salt og pepper etter behov. Hell sausen over den kokte kyllingen og server med ovnsbakt hvitløk- og sopprisotto.
  3. 33. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
  4. 44. Skjær av toppen på hvitløkhodet. Legg det på et stort stykke aluminiumsfolie og drypp over 1 teskje ekstra virgin olivenolje over de utstikkende hvitløksfeddene. Pakk inn hvitløkhodet i folien. Stek i ovnen til det er mykt, ca. 50 minutter til 1 time. Ta ut av ovnen og la det avkjøle.
  5. 55. Hell de to bokser med kraft i en kjele, og tilsett tre bokser med vann. La det småkoke.
  6. 66. Varm opp resten av olivenoljen i en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og sautér i 3 minutter. Ha i sopp, krydre med salt og pepper etter smak, og kok til soppen slipper væske, ca. 5 minutter. Tilsett risen og rør i 1 minutt for å riste det.
  7. 77. Tilsett to øser med varm kraft i pannen og rør forsiktig i