
Kyllingskålsoppine
Lær hvordan du lager deilige chicken scaloppine med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett til hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kyllingbryst, delt på langs
- 2. 1 teskje fuglefrøblanding (poultry seasoning)
- 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 4. 1/2 kopp hvetemel
- 5. 2 spiseskjeer rapsolje
- 6. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 7. 1 (410 g) boks kyllingbuljong
- 8. 2 spiseskjeer sitronsaft
- 9. 1 spiseskje hakkede ferske persilleblader
- 10. 1 spiseskje hakkede ferske basilikablad
- 11. Serveringsforslag: Ristet hvitløk- og sopprisotto, oppskrift følger
- 12. 1 hvitløkshode
- 13. 2 1/2 teskjeer ekstra virgin olivenolje
- 14. 2 (410 g) bokser kyllingbuljong
- 15. 3 bokser vann
- 16. 1 middels stor løk, hakket
- 17. 1 (225 g) pakke skivede sopp
- 18. Salt og nykvernet svart pepper
- 19. 2 1/2 kopper langkornet ris
- 20. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 21. 1/2 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Bank kyllingstykkene lett med en kjøtthammer mellom plastfolie for å gjøre dem ca. 0,5 cm tykke. Strø over fugle-krydder og krydre med salt og pepper etter smak. Vend kyllingen i melet, og rist av overflødig mel.
- 22. Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme, tilsett olje og smør. Bland sammen og når smøret har smeltet, legg i kyllingen, arbeid i porsjoner, og stek til de er gyldne, ca. 4–6 minutter på hver side. Ta kyllingen ut av pannen og legg den på et serveringsfat, dekk til og hold varm. Tilsett kyllingkraften i pannen og kok opp på høy varme til den har redusert til halvparten og blitt litt tykkere, ca. 5 minutter. Rør inn sitronsaft, persille og basilikum. Smak til med salt og pepper etter behov. Hell sausen over den kokte kyllingen og server med ovnsbakt hvitløk- og sopprisotto.
- 33. Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 44. Skjær av toppen på hvitløkhodet. Legg det på et stort stykke aluminiumsfolie og drypp over 1 teskje ekstra virgin olivenolje over de utstikkende hvitløksfeddene. Pakk inn hvitløkhodet i folien. Stek i ovnen til det er mykt, ca. 50 minutter til 1 time. Ta ut av ovnen og la det avkjøle.
- 55. Hell de to bokser med kraft i en kjele, og tilsett tre bokser med vann. La det småkoke.
- 66. Varm opp resten av olivenoljen i en stor, tykkbunnet stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk og sautér i 3 minutter. Ha i sopp, krydre med salt og pepper etter smak, og kok til soppen slipper væske, ca. 5 minutter. Tilsett risen og rør i 1 minutt for å riste det.
- 77. Tilsett to øser med varm kraft i pannen og rør forsiktig i