Smørbrød uten brød med skinke og ost

Smørbrød uten brød med skinke og ost

en enkel oppskrift på smakfulle fleskefrie skinke- og ostesmørbrød uten brød, perfekt for en rask og lett lunsj eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje rømme
  • 2. 1 spiseskje finhakket gressløk
  • 3. 1 teskje Dijon-sennep
  • 4. 1 teskje pepperrot
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 1 middels stor jicama, ca. 10 cm bred, skrelt og delt i åtte 1/3-tommers skiver
  • 7. 170 gram skivet lavsodium deli-skinke
  • 8. 4 skiver Havarti-ost (ca. 85 gram)
  • 9. 2 kopper babyruccola
  • 10. Sylteagur-spyd til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen rømme, gressløk, sennep, pepperrot og noen korn svart pepper i en liten bolle.
  2. 22. Legg fire skiver jicama ut på en arbeidsflate. Smør hver skive med litt av senneps- og pepperrotkremen, legg på en fjerdedel av skinken, en skive ost og omtrent en halv kopp ruccola. Legg en skive jicama på toppen, del i to og server med en sylteagurkespyd hvis ønskelig.