Hello Fresh Mobile Banner
Fylte artisjokker

Fylte artisjokker

oppskrift på fylte artisjokker – en deilig og enkel forrett som imponerer. lær hvordan du lager perfekte fylte artisjokker trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 6 store artisjokker
  • 5 til 6 fedd hvitløk
  • 2 til 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1,4 kilo tomater
  • 3 spiseskjeer hakkede ferske basilikumblader
  • 3 spiseskjeer hakket flatbladet persille
  • Salt
  • 1/2 spiseskje eddik eller sitronsaft, valgfritt
  • 2 til 2 1/2 kopper grovt brødsmuler fra et godt landbrød
  • 3/4 kopp nyrevet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Trim avokene og kast stilkene, og la igjen omtrent 1/2 tomme. Skrap avokene rene under rennende vann. Bruk skarpe saks til å klippe av 1/2 tomme av toppen på hvert blad, og med en veldig skarp kniv skjær av omtrent 1 tomme fra toppen av avokene.
  2. 2Til en stor kjele med kokende, saltet vann, tilsett 2 eller 3 hele hvitløksfedd og 1 spiseskje olivenolje. Kok avokene, dekket, i 45 til 55 minutter, eller til de er møre. Fjern dem forsiktig med tang eller en stor hullsleiv, og legg dem opp ned på en rist for å renne av mens de avkjøles.
  3. 3For å lage fyllet, skjær tomatene i 1/4-tommers terninger og hakk de resterende hvitløksfeddene. Bland tomatene og hvitløken med de hakkede urtene, 1/2 teskje salt, 1 1/2 spiseskje olivenolje, og en liten skvett eddik eller sitronsaft hvis du ønsker det. Rør inn mesteparten av brødsmulene, sjekk konsistensen, og rør inn mer etter behov for å få en ganske tykk blanding. Til slutt, tilsett parmesanosten.
  4. 4Når avokene er avkjølt nok til å håndteres, snu dem med bunnen i været og forsiktig åpne bladene fra midten av hver avok. Dra ut de tynne bladene fra midten, og skrap ut den fibrøse kjernen med en teskje.
  5. 5Skje litt av fyllet inn i midtkaviteten på hver avok, og fordel litt mer her og der mellom bladene. Fordel fyllet jevnt mellom de 6 avokene, bruk omtrent 2/3 kopp til hver. Litt mer olivenolje kan dryppes over avokene rett før servering.
  6. 6Server disse ved romtemperatur eller avkjølt, og ikke la dem stå lenger enn 3 eller 4 timer.