
Fylte artisjokker
oppskrift på fylte artisjokker – en deilig og enkel forrett som imponerer. lær hvordan du lager perfekte fylte artisjokker trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 store artisjokker
- 5 til 6 fedd hvitløk
- 2 til 3 spiseskjeer olivenolje
- 1,4 kilo tomater
- 3 spiseskjeer hakkede ferske basilikumblader
- 3 spiseskjeer hakket flatbladet persille
- Salt
- 1/2 spiseskje eddik eller sitronsaft, valgfritt
- 2 til 2 1/2 kopper grovt brødsmuler fra et godt landbrød
- 3/4 kopp nyrevet Parmesan
Fremgangsmåte
- 1Trim avokene og kast stilkene, og la igjen omtrent 1/2 tomme. Skrap avokene rene under rennende vann. Bruk skarpe saks til å klippe av 1/2 tomme av toppen på hvert blad, og med en veldig skarp kniv skjær av omtrent 1 tomme fra toppen av avokene.
- 2Til en stor kjele med kokende, saltet vann, tilsett 2 eller 3 hele hvitløksfedd og 1 spiseskje olivenolje. Kok avokene, dekket, i 45 til 55 minutter, eller til de er møre. Fjern dem forsiktig med tang eller en stor hullsleiv, og legg dem opp ned på en rist for å renne av mens de avkjøles.
- 3For å lage fyllet, skjær tomatene i 1/4-tommers terninger og hakk de resterende hvitløksfeddene. Bland tomatene og hvitløken med de hakkede urtene, 1/2 teskje salt, 1 1/2 spiseskje olivenolje, og en liten skvett eddik eller sitronsaft hvis du ønsker det. Rør inn mesteparten av brødsmulene, sjekk konsistensen, og rør inn mer etter behov for å få en ganske tykk blanding. Til slutt, tilsett parmesanosten.
- 4Når avokene er avkjølt nok til å håndteres, snu dem med bunnen i været og forsiktig åpne bladene fra midten av hver avok. Dra ut de tynne bladene fra midten, og skrap ut den fibrøse kjernen med en teskje.
- 5Skje litt av fyllet inn i midtkaviteten på hver avok, og fordel litt mer her og der mellom bladene. Fordel fyllet jevnt mellom de 6 avokene, bruk omtrent 2/3 kopp til hver. Litt mer olivenolje kan dryppes over avokene rett før servering.
- 6Server disse ved romtemperatur eller avkjølt, og ikke la dem stå lenger enn 3 eller 4 timer.