
Panna Cotta med ovnsbakte fiken og balsamico
oppdag en deilig og enkel panna cotta med ovnsbakte fiken og balsamico. perfekt for sommerens dessert eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 4 gelatinplater
- 4 kopper kremfløte
- 1 kopp sukker, pluss 2 spiseskjeer
- 1 vaniljestang
- 1 pint fiken, delt i to på langs
- 1/4 kopp høykvalitets balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 6 serveringsfat (6 unser).
- 2I en liten bolle, legg gelatinplatene i kaldt vann for å myke dem opp.
- 3I en liten kjele, bland kremfløte og 1 kopp sukker. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen. Visp for å blande. Kok opp blandingen og slå av varmen umiddelbart. Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og visp dem inn i den varme kremblandingen. Fjern og kast vaniljestangen. Hell umiddelbart over i serveringsfatene og sett i kjøleskapet i 2–3 timer eller over natten.
- 4Forvarm ovnen til 175 °C. Bland fiken med resten av sukkeret og balsamicoen. La det trekke i ca. 15 minutter. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, eller til fiken er myke og sukkeret og balsamicoen begynner å karamellisere på fiken.
- 5Topp panna cottaen med de ovnsbakte fikenene.