Hello Fresh Mobile Banner
Panna Cotta med ovnsbakte fiken og balsamico

Panna Cotta med ovnsbakte fiken og balsamico

oppdag en deilig og enkel panna cotta med ovnsbakte fiken og balsamico. perfekt for sommerens dessert eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 4 kopper kremfløte
  • 1 kopp sukker, pluss 2 spiseskjeer
  • 1 vaniljestang
  • 1 pint fiken, delt i to på langs
  • 1/4 kopp høykvalitets balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 6 serveringsfat (6 unser).
  2. 2I en liten bolle, legg gelatinplatene i kaldt vann for å myke dem opp.
  3. 3I en liten kjele, bland kremfløte og 1 kopp sukker. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett frøene og vaniljestangen i kjelen. Visp for å blande. Kok opp blandingen og slå av varmen umiddelbart. Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og visp dem inn i den varme kremblandingen. Fjern og kast vaniljestangen. Hell umiddelbart over i serveringsfatene og sett i kjøleskapet i 2–3 timer eller over natten.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 °C. Bland fiken med resten av sukkeret og balsamicoen. La det trekke i ca. 15 minutter. Stek i den forvarmede ovnen i 15 minutter, eller til fiken er myke og sukkeret og balsamicoen begynner å karamellisere på fiken.
  5. 5Topp panna cottaen med de ovnsbakte fikenene.