Fersk laks latkes

Fersk laks latkes

oppskrift på deilige og sprø salmon latkes, perfekte som forrett eller til brunch. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3/4 pund laksefilet, delt i 6 biter
  • 1/2 sitron, tynne skiver
  • 1 egg
  • 1/2 kopp melk
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1 teskje salt
  • 1/4 teskje pepper
  • 6 spiseskjeer smør eller vegetabilsk olje
  • Sitronbåter
  • Valgfritt tilbehør: Agurksalat og Rødløk-salat (oppskrift følger)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg laksebitene i en dyp, middels stor stekepanne eller en lav kjele. Hell i nok kokende vann til å nesten dekke fisken. Tilsett sitronskiver. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til lav, dekk til og la småkoke i 10 minutter, eller til laksen er ugjennomsiktig i midten når den deles i flak. Ta opp laksen med en hullsleiv. Fjern skinn og bein, og del fisken i flak. Overfør til en middels stor bolle.
  2. 2I en separat bolle, visp sammen egg og melk. Tilsett mel, bakepulver, salt og pepper. Visp bare til det er godt blandet. Hell røren over den kokte laksen. Rør forsiktig for å blande.
  3. 3Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Hell røren, ca. 1/4 kopp for hver latke, i det varme smøret. Øk varmen til middels-høy og stek latkene til de er pent brune og sprø på undersiden, ca. 4 minutter. Snu dem og stek til den andre siden er sprø og gyllenbrun, ca. 2 minutter til. Gjenta i 1 eller 2 omganger for å bruke opp resten av røren, og tilsett mer smør etter behov.
  4. 4La latkene renne av på kjøkkenpapir. Server varme, med sitronbåter. Pynt gjerne med agurksalat og rødløksalat, hvis ønskelig.