Hello Fresh Mobile Banner
Tranebær- og karamellpudding

Tranebær- og karamellpudding

lær hvordan du lager en deilig cranberry toffee pudding, perfekt som dessert i høst- og vintersesongen. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 8 unser dadler, uten stein og grovhakket (ca. 1 1/4 kopper)
  • 1/2 teskje natron
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 1/2 kopper hvetemel, pluss litt til utbaking av formen
  • 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, romtemperert, pluss til smøring av formen
  • 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 store egg, romtempererte
  • 1 kopp ferske tranebær, 12 tranebær satt til side til pynt
  • 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør
  • 3/4 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 1/2 vaniljestang, delt på langs og frøene skrapt ut
  • 1/4 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Til kaken: Plasser en ovnrist i midten av ovnen; forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en avlang form med smør og dryss med mel; sett til side.
  2. 2Bland dadlene, natron og 1/2 kopp vann i en liten kjele over høy varme. Kok opp, fjern deretter fra varmen og sett til side.
  3. 3Ha salt og mel i en middels bolle og visp sammen; sett til side. Bland smør og brunt sukker i en kjøkkenmaskin utstyrt med flatpisker. Pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter, av og til for å skrape ned sidene av bollen. Tilsett vaniljeekstrakt; deretter pisk inn eggene ett om gangen, bare til de er innarbeidet. Ta bollen ut av maskinen og rør inn dadelblandingen til den er godt blandet. Tilsett melblandingen og tranebærene, og rør forsiktig til alt er innarbeidet (ikke overbland). Hell røren i den forberedte avlange formen. Fordel de reserverte tranebærene jevnt på toppen.
  4. 4Stek på midterste rille i ovnen til midten av kaken er stivnet og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45–55 minutter. I mellomtiden lager du karamellsausen.
  5. 5For karamellsausen: Smelt smøret i en middels kjele over middels varme. Når det skummer, tilsett brunt sukker og vaniljeekstrakt; rør én gang. Varm opp til blandingen bobler og har fått farge som lønnesirup, ca. 5 minutter. Mens du rører, tilsett forsiktig fløten i en tynn stråle. Kok opp til sausen bobler og øker i volum, ca. 2 minutter. Ta av varmen.
  6. 6Når kaken er ferdig, fjern formen fra ovnen og sett den på en avkjølingsrist for å avkjøle. Når kaken er avkjølt, bruk en kniv til å løpe rundt kanten