
Sprø sjokoladebanansplit
Lær hvordan du lager en crispy chocolate banana split, en deilig og enkel dessert perfekt for sommeren. En søt opplevelse for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 lumpia-omslag
- 2. 4 bananer, delt i tre deler langs den naturlige sømmen
- 3. 1/2 kopp ristet mandelskiver, spar noen til pynt
- 4. 1 egg, pisket med 2 ss vann (eggepensling)
- 5. 1/4 kopp melis
- 6. 1/2 kopp kremfløte
- 7. 1 kopp semisøt sjokolade, små biter
- 8. Eksklusiv vaniljeis
- 9. 1/2 kopp pisket krem
- 10. 1/4 kopp kakaopulver til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Legg ut en innpakning og fyll den med bananen og mandlene. Rull den som en vårrull og forsegl med eggeplomme. Stek ved 350 grader til den er gyllenbrun og deilig. Strø over melis.
- 2For å lage ganache, varm opp fløten og tilsett den i sjokoladen. Rør til den er helt smeltet.
- 32. PORSJONERING
- 4Plasser tre kuleis i en bananbåt. Topp med en skive fritert banan i skrå vinkel. Topp med pisket krem, mandler og drypp med ganache.
- 53. Vinanbefaling: Veuve Clicquot Demi Sec