
Cacio e Pepe med sprøtt pancetta
Lær hvordan du lager den perfekte cacio e pepe med sprø pancetta. En enkel og smakfull rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer kosher salt
- 450 gram linguine
- 225 gram pancetta, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1/2 kopp krem
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp revet Parmigiano Reggiano, samt mer til pynt
- 1/4 kopp revet Pecorino Romano, samt mer til pynt
- 1/2 kopp flatbladet persilleblader
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor pastapott med vann og kok opp over middels høy varme. Tilsett salt og linguine, og kok til al dente, 10 til 12 minutter.
- 2Mens vannet koker opp, tilsett den hakkede pancettaen i en stor, dyp stekepanne. Stek til den er gyllenbrun og sprø, 6 til 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å ta opp pancettaen og legg den på et fat med kjøkkenpapir for å renne av. I den samme stekepannen, tilsett fløte, smør og 1 ss av den svarte pepperen. La det småkoke til det har redusert med en tredjedel, ca. 5 minutter. Rør inn Parmigiano og Pecorino til det er jevnt; sausen vil bli litt tykk. Hold den varm på lav varme.
- 3Med tenger, ta linguinen opp av vannet og legg den direkte i sausen; vend godt sammen sammen med 1 kopp av pastavannet for å tynne ut sausen. Overfør til et stort serveringsfat og pynt med mer Parmigiano og Pecorino, resten av den svarte pepperen, og persille. Smak til og juster krydderet etter behov. Server umiddelbart.