
Søt og sur svinekjøtt
Lær hvordan du lager klassisk søt og sur svinekjøtt med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage krydderblandingen: Tilsett soyabønner, tørkede chili og hvit pepper i en blender og kjør til det er grovt malt. Overfør blandingen til en flat skål.
- 22. For å lage sausen: Ha ananasjuice, ananasbiter og limesaft i en blender, og kjør til en jevn pasta.
- 33. For å tilberede svinekjøttet: Bruk en kjøtthammer eller kjevle og bank svinekotelettene til de er halvparten så tykke. Press kotelettene ned i krydderblandingen, og trykk godt slik at blandingen fester seg til kjøttet. Vend og dekk den andre siden også.
- 44. Varm opp en wok eller panne over høy varme, og tilsett peanøttolje. Legg svinekotelettene i den varme oljen, og stek i 2 minutter, eller til de er brune. Vend dem og stek den andre siden i ytterligere 2 minutter, eller til de er gjennomstekt. Ta kotelettene ut av woken og sett dem til side på et varmt sted.
- 55. Hell søt- og sur-saften i woken, og kok i 1 til 2 minutter, eller til sausen har redusert og tyknet naturlig. Smak til med lett soyasaus, risvin og pepper etter behov.
- 66. Server sausen over kotelettene med en side ris og Choi Sum-salat.
- 77. For å lage Choi Sum: Bland Choi Sum-bladene, sukkererter, gulrøtter, rød paprika, gul paprika, ananas og vårløk i en stor serveringsskål.
- 88. For å lage dressingen: Bland peanøttolje, ananasjuice, lett soyasaus, riseddik og svart pepper i en liten bolle, og rør godt. Hell dressingen over salaten rett før servering. Bland godt og server umiddelbart.