
Søt og sur svinekjøtt
Lær hvordan du lager klassisk søt og sur svinekjøtt med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ristet hele soyabønner (soyabønner) eller tørkrostede peanøtter*
 - 1 teskje knuste tørkede chili
 - Fersk knust hvit pepper
 - 115 gram ananasjuice
 - 115 gram hermetisk ananas
 - 3 spiseskjeer fersk limejuice
 - 2 svinefiletstykker (entrecôte), trimmet for fett
 - 2 spiseskjeer peanøttolje
 - Lett soyasaus
 - En skvett Shaohsing-risvin eller tørr sherry
 - Fersk knust hvit pepper
 - Kokt ris
 - Choi Sum-salat, oppskrift følger, til servering
 - 200 gram Choi Sum-blader (blomstrende kinesiskkål) eller babybok choy, vasket, trimmet og skåret
 - 115 gram sukkererter, vasket
 - 2 store gulrøtter, julienne-skåret
 - 1 rød paprika, skivet
 - 1 gul paprika, skivet
 - 225 gram hermetisk ananas, skivet
 - 2 vårløk (grønn løk), finhakket
 - 2 til 3 spiseskjeer peanøtt- eller olivenolje
 - 7 spiseskjeer ananasjuice
 - 2 spiseskjeer lett soyasaus
 - 1 spiseskje riseddik eller eplecidereddik
 - En klype fersk knust svart pepper
 
Fremgangsmåte
- 1For å lage krydderblandingen: Tilsett soyabønner, tørkede chili og hvit pepper i en blender og kjør til det er grovt malt. Overfør blandingen til en flat skål.
 - 2For å lage sausen: Ha ananasjuice, ananasbiter og limesaft i en blender, og kjør til en jevn pasta.
 - 3For å tilberede svinekjøttet: Bruk en kjøtthammer eller kjevle og bank svinekotelettene til de er halvparten så tykke. Press kotelettene ned i krydderblandingen, og trykk godt slik at blandingen fester seg til kjøttet. Vend og dekk den andre siden også.
 - 4Varm opp en wok eller panne over høy varme, og tilsett peanøttolje. Legg svinekotelettene i den varme oljen, og stek i 2 minutter, eller til de er brune. Vend dem og stek den andre siden i ytterligere 2 minutter, eller til de er gjennomstekt. Ta kotelettene ut av woken og sett dem til side på et varmt sted.
 - 5Hell søt- og sur-saften i woken, og kok i 1 til 2 minutter, eller til sausen har redusert og tyknet naturlig. Smak til med lett soyasaus, risvin og pepper etter behov.
 - 6Server sausen over kotelettene med en side ris og Choi Sum-salat.
 - 7For å lage Choi Sum: Bland Choi Sum-bladene, sukkererter, gulrøtter, rød paprika, gul paprika, ananas og vårløk i en stor serveringsskål.
 - 8For å lage dressingen: Bland peanøttolje, ananasjuice, lett soyasaus, riseddik og svart pepper i en liten bolle, og rør godt. Hell dressingen over salaten rett før servering. Bland godt og server umiddelbart.
 

