Søt og sur svinekjøtt

Søt og sur svinekjøtt

Lær hvordan du lager klassisk søt og sur svinekjøtt med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer ristet hele soyabønner (soyabønner) eller tørkrostede peanøtter*
  • 2. 1 teskje knuste tørkede chili
  • 3. Fersk knust hvit pepper
  • 4. 115 gram ananasjuice
  • 5. 115 gram hermetisk ananas
  • 6. 3 spiseskjeer fersk limejuice
  • 7. 2 svinefiletstykker (entrecôte), trimmet for fett
  • 8. 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 9. Lett soyasaus
  • 10. En skvett Shaohsing-risvin eller tørr sherry
  • 11. Fersk knust hvit pepper
  • 12. Kokt ris
  • 13. Choi Sum-salat, oppskrift følger, til servering
  • 14. 200 gram Choi Sum-blader (blomstrende kinesiskkål) eller babybok choy, vasket, trimmet og skåret
  • 15. 115 gram sukkererter, vasket
  • 16. 2 store gulrøtter, julienne-skåret
  • 17. 1 rød paprika, skivet
  • 18. 1 gul paprika, skivet
  • 19. 225 gram hermetisk ananas, skivet
  • 20. 2 vårløk (grønn løk), finhakket
  • 21. 2 til 3 spiseskjeer peanøtt- eller olivenolje
  • 22. 7 spiseskjeer ananasjuice
  • 23. 2 spiseskjeer lett soyasaus
  • 24. 1 spiseskje riseddik eller eplecidereddik
  • 25. En klype fersk knust svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage krydderblandingen: Tilsett soyabønner, tørkede chili og hvit pepper i en blender og kjør til det er grovt malt. Overfør blandingen til en flat skål.
  2. 22. For å lage sausen: Ha ananasjuice, ananasbiter og limesaft i en blender, og kjør til en jevn pasta.
  3. 33. For å tilberede svinekjøttet: Bruk en kjøtthammer eller kjevle og bank svinekotelettene til de er halvparten så tykke. Press kotelettene ned i krydderblandingen, og trykk godt slik at blandingen fester seg til kjøttet. Vend og dekk den andre siden også.
  4. 44. Varm opp en wok eller panne over høy varme, og tilsett peanøttolje. Legg svinekotelettene i den varme oljen, og stek i 2 minutter, eller til de er brune. Vend dem og stek den andre siden i ytterligere 2 minutter, eller til de er gjennomstekt. Ta kotelettene ut av woken og sett dem til side på et varmt sted.
  5. 55. Hell søt- og sur-saften i woken, og kok i 1 til 2 minutter, eller til sausen har redusert og tyknet naturlig. Smak til med lett soyasaus, risvin og pepper etter behov.
  6. 66. Server sausen over kotelettene med en side ris og Choi Sum-salat.
  7. 77. For å lage Choi Sum: Bland Choi Sum-bladene, sukkererter, gulrøtter, rød paprika, gul paprika, ananas og vårløk i en stor serveringsskål.
  8. 88. For å lage dressingen: Bland peanøttolje, ananasjuice, lett soyasaus, riseddik og svart pepper i en liten bolle, og rør godt. Hell dressingen over salaten rett før servering. Bland godt og server umiddelbart.