Fajitas med paprika og rødløk

Fajitas med paprika og rødløk

Lær hvordan du lager smakfulle fajitas med ferske paprika og rødløk. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd, eller etter smak
  • 1/4 teskje salt
  • 3 spiseskjeer fersk limejuice
  • 5 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1/2 spiseskje ristet og malt spisskummenfrø
  • 1 til 2 ferske jalapeñopepper, finhakket, eller etter smak
  • Nykvernet pepper, etter smak
  • 1,1 kilo skinn- og benfri skirt steak
  • 2 store røde, gule og grønne paprika, skåret i strimler
  • 1 stort rødt løk, delt i to på langs og skåret i strimler
  • 1/8 kopp finhakket fersk koriander
  • 16 varme tortillalefser, ferdigkjøpte
  • Tomatsalsa og chunky guacamole som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Med en morter og støter mos 3 av hvitløksfeddene og saltet til en pasta. I en glassformet ildfast form blandes pastaen, limesaften, 3 spiseskjeer av oljen, spisskummenfrø, jalapeños og pepper. Legg i biffstykkene og la dem marinere ved romtemperatur, snu dem to ganger, i 2 timer. Biffen kan marineres og oppbevares i kjøleskapet, dekket, over natten.
  2. 2I en stor stekepanne kok opp paprika og løk med salt og pepper etter smak i de resterende 2 spiseskjeene olje over middels varme, rør av og til, til de er møre. Tilsett den resterende hvitløksfedd, finhakket, og kok under omrøring i 2 til 3 minutter. Ta av varmen og tilsett koriander. Vend det hele forsiktig sammen og hold det varmt på et fat.
  3. 3Sil av biffen og tørk den godt. Stek den på en forvarmet grillpanne i 3 til 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør den til et skjærebrett og la den hvile i 3 minutter. Skjær den diagonalt i biter og overfør med eventuelle safter til fatet. Pakk biff og grønnsaksblandingen inn i tortillalefser og server med salsa og guacamole.