
Fajitas med paprika og rødløk
Lær hvordan du lager smakfulle fajitas med ferske paprika og rødløk. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 hvitløksfedd, eller etter smak
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer fersk limejuice
- 5 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/2 spiseskje ristet og malt spisskummenfrø
- 1 til 2 ferske jalapeñopepper, finhakket, eller etter smak
- Nykvernet pepper, etter smak
- 1,1 kilo skinn- og benfri skirt steak
- 2 store røde, gule og grønne paprika, skåret i strimler
- 1 stort rødt løk, delt i to på langs og skåret i strimler
- 1/8 kopp finhakket fersk koriander
- 16 varme tortillalefser, ferdigkjøpte
- Tomatsalsa og chunky guacamole som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Med en morter og støter mos 3 av hvitløksfeddene og saltet til en pasta. I en glassformet ildfast form blandes pastaen, limesaften, 3 spiseskjeer av oljen, spisskummenfrø, jalapeños og pepper. Legg i biffstykkene og la dem marinere ved romtemperatur, snu dem to ganger, i 2 timer. Biffen kan marineres og oppbevares i kjøleskapet, dekket, over natten.
- 2I en stor stekepanne kok opp paprika og løk med salt og pepper etter smak i de resterende 2 spiseskjeene olje over middels varme, rør av og til, til de er møre. Tilsett den resterende hvitløksfedd, finhakket, og kok under omrøring i 2 til 3 minutter. Ta av varmen og tilsett koriander. Vend det hele forsiktig sammen og hold det varmt på et fat.
- 3Sil av biffen og tørk den godt. Stek den på en forvarmet grillpanne i 3 til 4 minutter på hver side for medium-rare. Overfør den til et skjærebrett og la den hvile i 3 minutter. Skjær den diagonalt i biter og overfør med eventuelle safter til fatet. Pakk biff og grønnsaksblandingen inn i tortillalefser og server med salsa og guacamole.