
Beef Shepherd's Pie
Lær hvordan du lager en klassisk beef shepherd's pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende middag som hele familien vil like.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 3 ss usaltet smør
- 1 middels stor løk, hakket
- 3 mellomstore gulrøtter, skrellet og tynne skiver
- 1 stilk selleri, tynne skiver
- 1/2 pund cremini-sopp, delt i kvarter
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3/4 ts tørket oregano
- 3 ss tomatpuré
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1/2 kopp hermetisk lavsalt storfebuljong
- 1/2 ts Worcestershire-saus
- 4 kopper potetmos, oppskrift følger
- 1/4 kopp revet Parmesanost, valgfritt
- 3/4 kopp helmelk
- 6 ss usaltet smør
- 1 1/2 pund russetpoteter, skrellet og delt i kvarter
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss hakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen og 2 spiseskjeer av smøret i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, selleri, sopp, hvitløk, halvparten av saltet og oregano. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Rør inn tomatpuréen og kok til soppen er myk og tomatpuréen har blitt mursteinsrød, ca. 8 minutter til. Rør inn storfekjøttet, buljongen, resten av saltet, Worcestershire-sausen og litt pepper, og del opp eventuelle store kjøttbiter. Kok til kjøttet ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter.
- 2Overfør kjøttet og grønnsakene til en oval ildfast form på 2 liter, og fordel potetmosen over toppen, med en 1/4-tommers kant rundt kanten. Lag gjerne et dekorativt mønster på toppen av potetmosen. Strø over ost, hvis du bruker det, og legg små klatter av det resterende smøret på toppen. Stek til potetene er gylne og saftene bobler rundt kanten, ca. 40 minutter. La den avkjøle i 10 minutter før servering.
- 3Ha potetene i en kjele med kaldt vann slik at det dekker dem med omtrent 1 tomme vann, og tilsett saltet. Kok opp og la småkoke uten lokk på middels-høy varme til potetene er møre, men ikke mosesøt, ca. 15 minutter. Samtidig varmer du opp melk og smør i en liten kjele på lav varme til smøret er smeltet. Fjern fra varmen og dekk til for å holde det varmt.
- 4Sil av potetene og ha dem tilbake i kjelen. Rør potetene over middels varme til de er tørre. Tilsett den varme melken og smøret, og mos potetene til de er lett klumpete. Rør inn persillen og smak til med salt og pepper.