
Sommerfugl-kjeks
Lær hvordan du lager deilige butterfly cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til barnebursdager, fest eller som en søt gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 unser kremost
- 2. 1 pose sukkerkakeblanding på 17 unser (anbefalt: Betty Crocker)
- 3. 1/4 kopp pluss 1 spiseskje hvetemel, delt
- 4. 1 egg
- 5. 1 teskje jordbæraroma
- 6. 1 pose mini sjokoladekledde godterier på 12 unser (anbefalt: M&M's)
Fremgangsmåte
- 11. Varm kremosten i en stor mikrobølgesikker bolle i ett minutt på 80 prosent effekt for å myke den opp. Tilsett sukker, kokie blanding, 1/4 kopp mel, egg og ekstrakt. Rør med en tresleiv til deigen er godt blandet og danner en ball.
- 22. Strø en flat overflate med 1 spiseskje mel. Del deigen i to like deler og kjevle ut på en lett melet overflate med en kjevle. Rull kjevlen frem og tilbake, og vend på deigen etter behov slik at den ikke setter seg fast. Kjevle deigen til en tykkelse på 1/4 tomme.
- 33. Ta en kokieutstikker og dypp kuttebladet i en lav skål med mel. Trykk deretter ut former i den utkjevlede deigen. Begynn å kutte ut former fra midten av deigen og arbeid deg ut mot kanten, og sørg for å kutte så tett som mulig. Når hele deigen er utstukket, bruk en liten slikkepott til å fjerne kokiene fra arbeidsflaten og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett uten smøring. Gjenta med den andre halvparten av deigen.
- 44. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit (ca. 175 grader Celsius).
- 55. Pynt hver kokie ved å presse mini-sukkerbiter eller godteri inn i deigen. Sett kokiene i kjøleskapet i 15 minutter for å forhindre at de sprer seg under steking.
- 66. Bruk ovns hansker og plasser kokiene i ovnen på øverste rille. Stek i 10 til 12 minutter. Ta dem ut av ovnen med hanskene og la dem avkjøle på stekebrettet i ett minutt før du flytter dem over på en avkjølingsrist.