
Gresskarvafler med lønnesirup, valnøtter og epler
oppskrift på deilige pumpkin waffles med søt maplesvønn og friske epler. perfekt for en høstlig frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp kake-mel
- 1/4 kopp hvete-germ
- 1/3 kopp sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1 teskje gresskarpietspice
- 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1/2 teskje fint salt
- 3/4 kopp melk
- 1/2 kopp gresskarpuré
- 1/4 kopp smeltet smør
- 1/4 kopp smeltet fettredusert fett (uten transfett)
- 1 stort egg
- 1 stort eggehvite
- 2 til 3 spiseskjeer usaltet smør
- 2 sprø epler, skrellet og tynne skiver
- 1/4 kopp rent lønnesirup
- 1/2 kopp ristet valnøtt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: Standard 4 x 4-tommers vaffeljern
- 2Til vaflene: Forvarm et vaffeljern til middels varme.
- 3Visp sammen melet, hvetegerm, sukker, bakepulver, krydder og salt i en stor bolle.
- 4Pisk sammen melk, gresskar, smeltet smør og smeltet fett, egg og eggehvite i et stort målebeger. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i de våte. Visp sammen til en litt klumpete røre.
- 5Til toppingen: Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett eplene og la dem koke til de er lett brune, men fortsatt sprø, i omtrent 4 minutter. Tilsett lønnesirup og valnøtter, og vend dem forsiktig inn.
- 6Hell ca. 1 kopp røre i vaffeljernet og fordel jevnt. Dekk til og kok til vaflene er sprø og har en rik, gylden farge, ca. 7 minutter. (Prøv å motstå fristelsen til å åpne vaffeljernet for tidlig. Damp vil puste ut av jernet mens vaflene koker, og når dette stopper, er vaflene ferdige.) Gjenta med resten av røren. Server varme med eplene.