Hello Fresh Mobile Banner
Gresskarvafler med lønnesirup, valnøtter og epler

Gresskarvafler med lønnesirup, valnøtter og epler

oppskrift på deilige pumpkin waffles med søt maplesvønn og friske epler. perfekt for en høstlig frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp kake-mel
  • 1/4 kopp hvete-germ
  • 1/3 kopp sukker
  • 1 spiseskje bakepulver
  • 1 teskje gresskarpietspice
  • 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1/2 teskje fint salt
  • 3/4 kopp melk
  • 1/2 kopp gresskarpuré
  • 1/4 kopp smeltet smør
  • 1/4 kopp smeltet fettredusert fett (uten transfett)
  • 1 stort egg
  • 1 stort eggehvite
  • 2 til 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 sprø epler, skrellet og tynne skiver
  • 1/4 kopp rent lønnesirup
  • 1/2 kopp ristet valnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Standard 4 x 4-tommers vaffeljern
  2. 2Til vaflene: Forvarm et vaffeljern til middels varme.
  3. 3Visp sammen melet, hvetegerm, sukker, bakepulver, krydder og salt i en stor bolle.
  4. 4Pisk sammen melk, gresskar, smeltet smør og smeltet fett, egg og eggehvite i et stort målebeger. Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og hell i de våte. Visp sammen til en litt klumpete røre.
  5. 5Til toppingen: Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Tilsett eplene og la dem koke til de er lett brune, men fortsatt sprø, i omtrent 4 minutter. Tilsett lønnesirup og valnøtter, og vend dem forsiktig inn.
  6. 6Hell ca. 1 kopp røre i vaffeljernet og fordel jevnt. Dekk til og kok til vaflene er sprø og har en rik, gylden farge, ca. 7 minutter. (Prøv å motstå fristelsen til å åpne vaffeljernet for tidlig. Damp vil puste ut av jernet mens vaflene koker, og når dette stopper, er vaflene ferdige.) Gjenta med resten av røren. Server varme med eplene.