Hello Fresh Mobile Banner
Havets kamskjell med ovnsbakte små røde beter, sylteagurk av sennepsfrø og pistasjnøtter

Havets kamskjell med ovnsbakte små røde beter, sylteagurk av sennepsfrø og pistasjnøtter

Lær hvordan du lager deilige Maine scallops kombinert med ovnsbakte rødbeter, syltede sennepsfrø og pistasjnøtter. Perfekt for en elegant forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8-10 tørre kamskjell
  • 12 små røde beter
  • 2 spiseskjeer gult sennepsfrø
  • 4 spiseskjeer knuste, ristet pistachio
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4 spiseskjeer eplesidereddik
  • 1 teskje sukker
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1 teskje sherryeddik
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • Salt og pepper, etter smak
  • 2 hoder mache-salat (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Vask rødbetene og fjern stilkene. Vend de rensede rødbetene med 1 spiseskje olivenolje, salt og pepper. Overfør rødbetene til en ovnsikker form og dekk med aluminiumsfolie. Stek rødbetene i omtrent 40 minutter til de er møre. Ta ut av ovnen og bruk forsiktig et kjøkken- eller papirhåndkle for å gni av skinnet fra rødbetene. La dem avkjøle. Legg 4 av de skrelte rødbetene i en blender sammen med sherryeddik og 2 spiseskjeer olivenolje. Kjør på høy hastighet i 1 minutt til blandingen er jevn og emulsifisert. Smak til med salt og pepper, og sett til side.
  2. 2I en liten sausekjele kombinerer du eplecidereddik, sukker og 1/2 teskje salt. Kok opp blandingen til den akkurat har løst opp seg, ca. 1 minutt. Hell den varme eddikblandingen over sennepsfrøene og la den avkjøle.
  3. 3Varm en stor sautérpanne eller støpejernspanne over høy varme. Tilsett rapsolje til det begynner å ryke. Plasser forsiktig scampiene i den varme oljen og stek dem på den ene siden i 2 minutter til de er gyldne. Snu scampiene, slå av varmen og tilsett smør. Pensle scampiene med smør i 1 minutt mens de fortsatt er i pannen. Ta scampiene ut av pannen.
  4. 4For å anrette, legg like mye rødbetepuré på 4 serveringsfat. Skjær de resterende 8 rødbetene i kvarter, krydre med salt og pepper, og fordel dem på fatene oppå puréen. Legg 2 scampi på hvert fat og topp med en skje med de sylteaguriserte sennepsfrøene. Avslutt hvert fat med en spiseskje knuste pistasjenøtter. En valgfri garnityr kan være mache-salat.