Svinekjøtt- og nudelsuppe med kanel og anis

Svinekjøtt- og nudelsuppe med kanel og anis

oppskrift på en varm og krydret pork noodle soup med kanel og anis. perfekt for en smakfull middag som kombinerer asiatiske smaker med norske råvarer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1,1 kg landstilberedt svineribbe
  • 2. 6 kopper vann
  • 3. 2/3 kopp soyasaus
  • 4. 2/3 kopp kinesisk Shaoxing-vin eller medium-tørr sherry
  • 5. 1/4 kopp mørkebrunt sukker, pakket
  • 6. 1 hvitløk, delt i to på tvers
  • 7. 3 kanelstenger (3 tommer lange)
  • 8. 1 hel stjerneanis
  • 9. 155 gram glassnudler (cellofan-nudler)
  • 10. Pynt: hakket koriander; skivede vårløk

Fremgangsmåte

  1. 11. La alle ingrediensene, unntatt nudlene, småkoke forsiktig i en tung, 6-quarts stor gryte, dekket, og skum av etter behov, til svinekjøttet er veldig mørt, ca. 1 ½ til 2 timer. Overfør svinekjøttet til en bolle. Kast bein, krydder og hvitløk. Riv kjøttet grovt i stykker. Skum av fett fra kraften, og legg deretter kjøttet tilbake i gryten og la det småkoke. Skyll nudlene, og rør dem inn i kraften. La det småkoke uten lokk, og rør av og til, til nudlene er gjennomsiktige og møre, ca. 6 minutter.
  2. 22. La alle ingrediensene, unntatt nudlene, småkoke forsiktig i en tung, 6-quarts stor gryte, dekket, og skum av etter behov, til svinekjøttet er veldig mørt, ca. 1 ½ til 2 timer.
  3. 33. Overfør svinekjøttet til en bolle. Kast bein, krydder og hvitløk. Riv kjøttet grovt i stykker. Skum av fett fra kraften, og legg deretter kjøttet tilbake i gryten og la det småkoke. Skyll nudlene, og rør dem inn i kraften. La det småkoke uten lokk, og rør av og til, til nudlene er gjennomsiktige og møre, ca. 6 minutter.