Hello Fresh Mobile Banner
Fajitaspyd

Fajitaspyd

Lær hvordan du lager deilige fajita skewers med saftige kjøttbiter og friske grønnsaker. Perfekt for sommergrilling eller helgekos!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp limejuice
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 1 spiseskje hot sauce
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1 spiseskje chilipulver
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 grønne paprikaer
  • 2 mellomstore løk
  • 680 gram ytrefilet
  • 1 kopp rømme, til servering
  • 2 spiseskjeer hakket koriander, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen i en stor, resealérbar pose limesaft, hvitløk, hot sauce, rapsolje og chilipulver. Krydre med salt og pepper etter smak. Ta ut én spiseskje av marinaden og sett til side.
  2. 2Skjær paprika og løk i én tomme store biter. Legg dem i posen med marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene og legg det i posen sammen med grønnsakene og marinaden. Bland godt slik at alt blir dekket av marinaden. Plasser posen i en stor bolle i tilfelle den lekker, og la den marinere i én og en halv time i kjøleskapet.
  3. 3Bland den reserverte marinaden med rømme og sett i kjøleskapet.
  4. 4Hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i vann i 30 minutter før du treffer kjøtt og grønnsaker på dem.
  5. 5Ta kjøttet og grønnsakene ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur, ca. 30 minutter. Tre kjøttet og grønnsakene på spyd, slik at hvert spyd får 4 biter av paprika og løk hver, og 3 biter av kjøtt, vekselsvis når du treffer dem på spydet. Stek spydet på en grillpanne eller utendørs grill over middels høy varme til kjøttet er medium-rå, ca. 3–4 minutter på hver side. Pynt med den smakstilsettes rømmen og koriander.