
Fajitaspyd
Lær hvordan du lager deilige fajita skewers med saftige kjøttbiter og friske grønnsaker. Perfekt for sommergrilling eller helgekos!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp limejuice
- 1 spiseskje hakket hvitløk
- 1 spiseskje hot sauce
- 1 spiseskje rapsolje
- 1 spiseskje chilipulver
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 grønne paprikaer
- 2 mellomstore løk
- 680 gram ytrefilet
- 1 kopp rømme, til servering
- 2 spiseskjeer hakket koriander, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen i en stor, resealérbar pose limesaft, hvitløk, hot sauce, rapsolje og chilipulver. Krydre med salt og pepper etter smak. Ta ut én spiseskje av marinaden og sett til side.
- 2Skjær paprika og løk i én tomme store biter. Legg dem i posen med marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene og legg det i posen sammen med grønnsakene og marinaden. Bland godt slik at alt blir dekket av marinaden. Plasser posen i en stor bolle i tilfelle den lekker, og la den marinere i én og en halv time i kjøleskapet.
- 3Bland den reserverte marinaden med rømme og sett i kjøleskapet.
- 4Hvis du bruker trespyd, bløtlegg dem i vann i 30 minutter før du treffer kjøtt og grønnsaker på dem.
- 5Ta kjøttet og grønnsakene ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur, ca. 30 minutter. Tre kjøttet og grønnsakene på spyd, slik at hvert spyd får 4 biter av paprika og løk hver, og 3 biter av kjøtt, vekselsvis når du treffer dem på spydet. Stek spydet på en grillpanne eller utendørs grill over middels høy varme til kjøttet er medium-rå, ca. 3–4 minutter på hver side. Pynt med den smakstilsettes rømmen og koriander.