oransje makroner

oransje makroner

Lær hvordan du lager deilige orange macaroons med denne enkle oppskriften. Perfekt som en frisk og søt dessert til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pund mandelmasse
  • 2. 1/2 kopp melis, siktet, pluss mer til utbaking og belegg
  • 3. 1 appelsin, revet skall
  • 4. 2 store eggehviter
  • 5. 1/8 teskje ren mandelessens

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg to bakeplater med Silpats, og sett til side. I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland mandelmasse og sukker. Pisk til det er kremaktig, ca. 2 minutter. Tilsett appelsinskall, og pisk for å blande det inn. Tilsett ett eggehvite og mandel-essens, og bland i ytterligere 1 minutt.
  2. 2På en lett sukkerstrødd overflate, rull deigen til to (45 cm lange, 2 cm brede) pølser. Skjær hver pølse tvers over i 30 stykker (ca. 1,3 cm brede), og trill dem til kuler. Lett pisk det resterende eggehviten. Dypp hver kule i eggehviten, og rull i sukker, og bank av overflødig sukker. Plasser på de forberedte bakeplatene, ca. 30 per plate. La dem hvile i 30 minutter. Klem med tre fingre for å forme en uregelmessig pyramide. Stek til de er lett gyldne, ca. 15 minutter. Overfør til en avkjølingsrist, og avkjøl helt på bakeplaten. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.