Parisisk kyllingsalat

Parisisk kyllingsalat

Lær hvordan du lager en deilig parisisk kyllingsalat med enkle ingredienser. Perfekt for sommermåltider eller en lett lunsj. Oppdag oppskriften nå!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper blandede babygrønne salatblader, skyllet og tørket
  • 2. 1 kopp skivede sopp
  • 3. 1 kopp terninger av fennikel
  • 4. 1 kopp julienne-skårne gulrøtter
  • 5. 1 kopp selleristykker
  • 6. 1 (400 gram) boks med artisjokkhjerter, drenert og delt i fire
  • 7. 1 kopp kalamata- eller nicoiseoliven
  • 8. 1/2 kopp tynne skiver av vårløk
  • 9. 1 hel, ben- og skinnløs kyllingbryst, delt i to og banket til ca. 1,5 cm tykkelse
  • 10. 1 ss finhakket fersk timian eller 1 ts tørket timian, smuldret
  • 11. Salt og nykvernet pepper, etter smak
  • 12. 1 ss olivenolje
  • 13. 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 14. 1/2 kopp kyllingkraft på boks
  • 15. 1–2 ts Dijon-sennep, eller etter smak
  • 16. 2–3 ss olivenolje, eller etter smak
  • 17. 1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor salatbolle blander du grønnfôret, soppene, fennikel, gulrøttene, sellerien, artisjokkene, oliven og vårløken, og vender blandingen forsiktig for å blande den godt. Tørk kyllingen godt og krydre med timian, salt og pepper. I en stor non-stick stekepanne, varmet opp over moderat høy varme, varm opp oljen til den er varm, tilsett kyllingen og stek den i 2 minutter. Vend den og kok i ytterligere 1 minutt. Overfør kyllingen til en tallerken. Tilsett vinen i pannen og la den redusere til halvparten. Tilsett buljongen, visp inn sennepen, og legg kyllingen tilbake i pannen. La det småkoke i 2 til 3 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt og har en fast, spenstig konsistens når du kjenner på den. Overfør kyllingen til en tallerken, la resten av væsken koke inn til ca. 1/2 kopp, og hell den over i en liten bolle. Lag dressingen: Tilsett olivenoljen, mens du visper, i den reduserte kokevæsken, og visp inn eddiken, salt og pepper etter smak. Skjær kyllingen i skiver og legg dem i salatbollen. Hell saften fra tallerkenen i dressingen, visp for å blande, og hell den over salaten. Vend blandingen forsiktig til kylling og grønnsaker er godt dekket med dressingen.