
Fiskete, karibisk bouillabaisse
Lær hvordan du lager en autentisk caribbean bouillabaisse med fisk og krydder. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 ss smør
- 2. 1 middels stor løk, i små terninger
- 3. 4 vårløk, skivet; skill grønn og hvit del
- 4. 6 hvitløksfedd, knust
- 5. 4 kvister timian
- 6. 2 laurbærblader
- 7. 6 til 8 kopper fiskekraft, se oppskrift nedenfor
- 8. 2 store Yukon Gold-poteter, skrellet og i store terninger
- 9. 1 ½ kopper smørnut squash, i store terninger
- 10. 1 chayote, i terninger
- 11. 1 Scotch Bonnet-pepper, hel
- 12. 2 torskestykker, ca. 2,5 cm tykke
- 13. 1 pund svarthavskveite, filetert og skåret i 5 cm store biter, bevar bena
- 14. 3 pund rød snapper, filetert og skåret i 5 cm store biter, bevar bena
- 15. 1 pund ferskvannsraketter, med hoder
- 16. Salt og nykvernet pepper
- 17. ¼ kopp koriander, hakket
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte, smelt smør over middels varme; tilsett løk, hvitløk, scallion- hvite, timian og laurbærblad. La det surre i 5 minutter, deretter tilsett fiskekraft, øk varmen og la det småkoke. Tilsett poteter, squash, chayote, Scotch Bonnet-pepper og litt salt. Når potetene er møre, begynner du å legge lag med fisk, start med torsk, deretter bass, snapper og reker, og juster med salt og pepper. La fisken småkoke til den er fast og flaker seg lett, ca. 10 til 15 minutter. Strø over hakket vårløk og koriander før servering.