Klassisk pizza

Klassisk pizza

oppskrift på en klassisk pizza med sprø bunn og smakfull topping. perfekt for helgens middagsbord eller når du vil lage pizza hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 3/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 1 kopp varmt vann (ca. 38–43°C)
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 teskje tørr aktiv gjær
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til smøring av bollen
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
  • 1 3/4 kopper tomatpuré (helst San Marzano)
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • Kosher-salt
  • 1 pose med 225 gram revet mozzarellaost med lavt vanninnhold (ca. 2 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: Bland melet og saltet i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og hell i det varme vannet. Strø sukker og gjær over vannet og la det stå til det begynner å boble, 5 til 10 minutter. Hell olivenoljen i fordypningen, og rør deretter med en tresleiv for å lage en klumpete deig. Vend ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 1 minutt. Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk tett med plastfolie, og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer.
  2. 2En time før baking, plasser en pizzastein eller et stort, oppned stekebrett på den nederste risten i ovnen, og forvarm ovnen til 250 grader Celsius (500 grader Fahrenheit). Lag sausen: Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak, og kok under omrøring til det er lett mykt, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og 2 kopper vann. Rør inn oregano og 1 teskje salt. Kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke under av og til omrøring til sausen er tykk, ca. 20 minutter. (Sausen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke, eller i fryseren i opptil 2 måneder.)
  3. 3Del deigen i to baller. På en lett melet overflate, strekk ut én ball til en runding på 30–35 cm i diameter. Overfør deigen til et stykke bakepapir, og skyv deretter bakepapiret med deigen over på en pizzaspade eller et oppned stekebrett.
  4. 4Smør ca. ½ kopp av sausen på deigen i et tynt lag, og dryss deretter 1 kopp mozzarellaost over. Skyv pizzaen (på bakepapiret) over på den varme steinen. Stek til skorpen er gyllenbrun og osten bobler, 8 til 10 minutter