Hello Fresh Mobile Banner
Klassisk pizza

Klassisk pizza

oppskrift på en klassisk pizza med sprø bunn og smakfull topping. perfekt for helgens middagsbord eller når du vil lage pizza hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 3/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 1 kopp varmt vann (ca. 38–43°C)
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 teskje tørr aktiv gjær
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til smøring av bollen
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, revet
  • 1/4 til 1/2 teskje rød pepperflak
  • 1 3/4 kopper tomatpuré (helst San Marzano)
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • Kosher-salt
  • 1 pose med 225 gram revet mozzarellaost med lavt vanninnhold (ca. 2 kopper)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag deigen: Bland melet og saltet i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og hell i det varme vannet. Strø sukker og gjær over vannet og la det stå til det begynner å boble, 5 til 10 minutter. Hell olivenoljen i fordypningen, og rør deretter med en tresleiv for å lage en klumpete deig. Vend ut på en lett melet overflate og elt til den er glatt og elastisk, ca. 1 minutt. Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk tett med plastfolie, og la den heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 2 timer.
  2. 2En time før baking, plasser en pizzastein eller et stort, oppned stekebrett på den nederste risten i ovnen, og forvarm ovnen til 250 grader Celsius (500 grader Fahrenheit). Lag sausen: Varm opp olivenoljen i en middels stor kjele på middels varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak, og kok under omrøring til det er lett mykt, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og 2 kopper vann. Rør inn oregano og 1 teskje salt. Kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke under av og til omrøring til sausen er tykk, ca. 20 minutter. (Sausen kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke, eller i fryseren i opptil 2 måneder.)
  3. 3Del deigen i to baller. På en lett melet overflate, strekk ut én ball til en runding på 30–35 cm i diameter. Overfør deigen til et stykke bakepapir, og skyv deretter bakepapiret med deigen over på en pizzaspade eller et oppned stekebrett.
  4. 4Smør ca. ½ kopp av sausen på deigen i et tynt lag, og dryss deretter 1 kopp mozzarellaost over. Skyv pizzaen (på bakepapiret) over på den varme steinen. Stek til skorpen er gyllenbrun og osten bobler, 8 til 10 minutter