
Surf og Turf for to
oppskrift på surf and turf for to, en luksuriøs og enkel rett med kombinasjonen sjømat og kjøtt, perfekt for en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 2 spiseskjeer hakket fersk gressløk
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 6 jumbo-reker, skrelte og renset (halen intakt)
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Saften av 1/2 sitron
- 2 teskjeer hakket fersk timian, pluss 2 til 3 kvister
- Nykvernet pepper
- 6 skiver pancetta (omtrent 60 gram)
- 1 stykk 280 grams storfe indrefilet, trimmet
- Havsalt
- 8 aspargesstenger
- 1 spiseskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Lag urteløken: Kjør persille, gressløk og olivenolje i en liten food processor til en jevn masse. Tynn ut med vann om nødvendig, og tilsett 1/4 teskje salt og pepper hver. Overfør til en liten skål, dekk til og sett til side. (Dette kan gjøres opptil 2 timer i forveien.)
- 2Forbered surf and turf: Vend reker, olivenolje, sitronsaft, hakket timian og pepper etter smak i en bolle. Pakk hver reke inn i et stykke pancetta. Forvarm grillen. Legg rekene på en aluminiumsfoliebelagt grillrist. Krydre storfekjøttet med havsalt og pepper, trykk timiankvistene inn i kjøttet, og sett til side. Kutt av de seige endene på aspargesen. Legg aspargesen i en mikrobølgesikker form med 1/4 kopp vann og en klype havsalt. Varm opp en middels stor, ovnsfast stekepanne over høy varme, og tilsett smør. Når skummet har lagt seg, bruning storfekjøttet til det er gyllent, ca. 3 minutter på hver side. Bruk tenger til å holde kjøttet og brune sidene. Overfør pannen til grillen og kok til en kjøtttermometer som er satt inn i kjøttet viser 125°F for medium rare, ca. 4 minutter til. Overfør til et skjærebrett for å hvile mens du koker rekene.
- 3Grill rekene til pancettan er sprø, ca. 2 minutter på hver side. I mellomtiden, mikrobølges aspargesen til den er mør, ca. 2 minutter. Skjær storfekjøttet i 4 biter. Server med reker, urteløken og asparges.
- 4Fotografier av Con Poulos;