Hello Fresh Mobile Banner
Kokosnurrykreps

Kokosnurrykreps

Lær hvordan du lager en deilig kokos curry med reker. En enkel oppskrift som passer perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss saltet smør
  • 680 gram skrelte og rensede rå reker (jeg brukte U10, men hvilken som helst størrelse går bra)
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 middels stor løk, finhakket
  • 1 ss karri pulver
  • Én boks på 400 ml kokosmelk (jeg brukte A Taste of Thai-merke)
  • 2 ss honning, eller mer etter smak
  • 1/4 ts kosher salt, eller mer etter smak
  • Saften av 1 lime, eller mer etter smak
  • 12 ferske basilikumblader, hakket, pluss flere til pynt
  • Hot saus, etter behov, valgfritt
  • Kokt basmatiris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp smøret i en stor stekepanne (jeg brukte non-stick) på middels høy varme. Tilsett reken og kok dem, snu dem underveis, til de er gjennomkokte, ca. 2 til 3 minutter. Ta dem opp og legg dem på en tallerken, og sett til side.
  3. 3Tilsett hvitløk og løk i pannen og rør om for å koke i 2 minutter. Strø over karri pulveret på løken og fortsett å koke, rør om, i et par minutter til. Skru ned varmen til middels lav og hell i kokosmelken, og rør om for å blande. Tilsett honning, salt og limesaft, og la sausen varme opp til den bobler forsiktig. Legg rekene i sausen, vend dem forsiktig for å dekke dem, og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 2 til 3 minutter. Smak til sausen og tilsett mer salt, limesaft eller honning etter eget ønske. Rør inn basilikum. (Tilsett hot sauce hvis du vil ha litt ekstra kick.)
  4. 4Server rekene og sausen over en seng av kokt basmatiris, og pynt med mer basilikum. Nydelig!