Fyllet kyllingbryst

Fyllet kyllingbryst

oppskrift på fylt kyllingbryst som er enkel å lage, smakfull og perfekt for en middag. lær hvordan du fyller og steker kyllingbrystet for beste resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss vegetabilsk olje
  • 2. 85 gram spinat, stilket og vasket (ca. 3 kopper)
  • 3. 1 kopp ricottaost
  • 4. 1/4 kopp revet Asiago
  • 5. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 6. 1 teskje kosher-salt
  • 7. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 8. 6 kyllingbryst, uten ben, med indrefilet (ca. 1,4 kg)
  • 9. 1 kopp usaltet smør, romtemperert
  • 10. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 11. 1 ss ferske rosmarinkvister, hakket
  • 12. 1 ss ferske timianblader, hakket
  • 13. 1 ss fersk marjoram, hakket
  • 14. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 22. For å lage fyllet: Varm opp oljen i en middels stor stekepanne på høy varme og surr spinaten til den faller sammen, ca. 3 minutter.
  3. 33. Tøm spinaten for væske, klem den tørr, og finhakk den. Bland ricotta, hakket spinat, Asiago og muskatnøtt. Krydre blandingen med salt og pepper.
  4. 44. For å lage kyllingen: Legg kyllingbrystene med skinnsiden ned på et skjærebrett, med innmaten brettet tilbake. Legg 2 ss av fyllet midt på brystet, og brett innmaten over for å lukke. Plasser de fylte kyllingbrystene med skinnsiden opp i en ildfast form.
  5. 55. Bland smøret med hvitløk, urter, salt og pepper. Gni smørblandingen over kyllingen. Sett i kjøleskapet i minst 15 minutter, til smøret stivner. Stek i ovnen i 25 minutter. La hvile i 5 minutter ved romtemperatur før servering. Skjær kyllingbrystene i skiver og server med stekesjyen.