
Blomkål og pasta
oppskrift på blomkål og pasta, en smakfull og enkel rett for hele familien. perfekt for en rask og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett pinjekjerner, og rør dem jevnlig til de er gylne, ca. 5 minutter. Sett til side i en liten skål. Legg rosiner i en liten skål. Dekk med 1 kopp varmt vann. La stå og trekke i ca. 10 minutter. Varm opp olivenolje i den samme store stekepannen over middels lav varme. Tilsett hvitløk og blomkål, og stek til de er gylne, ca. 5 minutter. Tilsett pepperflak, ansjos, kapers og vin. La det småkoke i 2 til 3 minutter. I mellomtiden, sil av rosiner og kast vannet. Tilsett rosiner, og smak til med salt og pepper. Kok, under lokk, i 10 til 12 minutter, til blomkålen er mør med gaffel. Fjern lokket, og la væsken koke inn litt over høy varme, i 1 til 2 minutter. I mellomtiden, kok opp en kjele med vann. Tilsett salt og rigatoni, og kok til pastaen er akkurat mør, ca. 10 minutter eller i henhold til pakningsanvisningene. Sil av vannet, og vend pastaen inn i den varme blomkålen. Rett før servering, vend inn basilikum og pinjekjerner. Pynt med ristet paprika.
- 22. Varm opp en gassbrenner til høy varme. Plasser paprikaen over flammen. Rist til den er svart på alle sider, og vend etter behov. Pakk paprikaen inn i et tørkepapir, og la den dampe i 2 minutter. Fjern papiret, og skrell den svarte, brente skinnet av paprikaen med et tørkepapir. Kast skinnet. Fjern stilk, frø og skjær paprikaen i skiver.