Blomkål og pasta

Blomkål og pasta

oppskrift på blomkål og pasta, en smakfull og enkel rett for hele familien. perfekt for en rask og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp pinjekjerner
  • 2. 1/2 kopp gylne rosiner
  • 3. 1 kopp varmt vann
  • 4. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 4 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
  • 6. 1 middels stor blomkål, skylt og delt i 1-tommers biter
  • 7. 1/2 teskje rød pepperflak
  • 8. 7 ansjosfileter, finhakket
  • 9. 3 spiseskjeer kapers
  • 10. 1 kopp hvitvin
  • 11. Grovt salt og nykvernet pepper
  • 12. 450 gram tørket rigatoni
  • 13. 10 ferske basilikumblader, veldig tynne skiver
  • 14. Ristet paprika, til pynt, oppskrift følger
  • 15. 1 gul eller rød paprika

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett pinjekjerner, og rør dem jevnlig til de er gylne, ca. 5 minutter. Sett til side i en liten skål. Legg rosiner i en liten skål. Dekk med 1 kopp varmt vann. La stå og trekke i ca. 10 minutter. Varm opp olivenolje i den samme store stekepannen over middels lav varme. Tilsett hvitløk og blomkål, og stek til de er gylne, ca. 5 minutter. Tilsett pepperflak, ansjos, kapers og vin. La det småkoke i 2 til 3 minutter. I mellomtiden, sil av rosiner og kast vannet. Tilsett rosiner, og smak til med salt og pepper. Kok, under lokk, i 10 til 12 minutter, til blomkålen er mør med gaffel. Fjern lokket, og la væsken koke inn litt over høy varme, i 1 til 2 minutter. I mellomtiden, kok opp en kjele med vann. Tilsett salt og rigatoni, og kok til pastaen er akkurat mør, ca. 10 minutter eller i henhold til pakningsanvisningene. Sil av vannet, og vend pastaen inn i den varme blomkålen. Rett før servering, vend inn basilikum og pinjekjerner. Pynt med ristet paprika.
  2. 22. Varm opp en gassbrenner til høy varme. Plasser paprikaen over flammen. Rist til den er svart på alle sider, og vend etter behov. Pakk paprikaen inn i et tørkepapir, og la den dampe i 2 minutter. Fjern papiret, og skrell den svarte, brente skinnet av paprikaen med et tørkepapir. Kast skinnet. Fjern stilk, frø og skjær paprikaen i skiver.