Ristet søtsmakende maisuppe med røkt ørret og gamle tomater

Ristet søtsmakende maisuppe med røkt ørret og gamle tomater

oppskrift på en kremet søtmais-suppe med røkt ørret og ferske arvegårds tomater, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor arvegods-tomat, hakket i små biter
  • 1/4 rød løk, hakket i små biter
  • 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, pluss kvister til pynt
  • 10 ferske maiskolber
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 hvit løk, grovhakket
  • 1/2 kopp hakket bacon (ca. 5 skiver)
  • 2 spiseskjeer malt spisskummen
  • 2 1/2 liter vann
  • 1 stor chipotle-chili
  • 2 1/2 spiseskjeer limesaft
  • 1 (113 gram) filet av røkt ørret

Fremgangsmåte

  1. 1Vend de arvestomater, rødløk og koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side.
  2. 2Forvarm en grill. Pensle maiskolbene lett med vegetabilsk olje. Grill maisen, vend jevnlig, til det meste av kornene er brune. Fjern kornene fra maiskolben, skjær tett inntil for å fjerne mest mulig stivelse fra kolben.
  3. 3I en stor kjele, sautér løk og bacon til baconet er sprøtt. Tilsett spisskummen og kok i ytterligere et par minutter. Ha i mais, vann og chipotle. La det småkoke i 1 time. Bruk en stavmikser og kjør på høy hastighet til suppen er jevn. Tilsett limesaft og krydre med salt. Sil gjennom en fin sil.
  4. 4Fordel suppen i 4 skåler og legg arvestomatsalsaen midt i. Riv laksefileten i biter og legg over salsaen. Pynt med en frisk kvist koriander.