
Ristet søtsmakende maisuppe med røkt ørret og gamle tomater
oppskrift på en kremet søtmais-suppe med røkt ørret og ferske arvegårds tomater, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor arvegods-tomat, hakket i små biter
- 1/4 rød løk, hakket i små biter
- 2 spiseskjeer hakket frisk koriander, pluss kvister til pynt
- 10 ferske maiskolber
- Salt og pepper etter smak
- 1 hvit løk, grovhakket
- 1/2 kopp hakket bacon (ca. 5 skiver)
- 2 spiseskjeer malt spisskummen
- 2 1/2 liter vann
- 1 stor chipotle-chili
- 2 1/2 spiseskjeer limesaft
- 1 (113 gram) filet av røkt ørret
Fremgangsmåte
- 1Vend de arvestomater, rødløk og koriander i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak, og sett til side.
- 2Forvarm en grill. Pensle maiskolbene lett med vegetabilsk olje. Grill maisen, vend jevnlig, til det meste av kornene er brune. Fjern kornene fra maiskolben, skjær tett inntil for å fjerne mest mulig stivelse fra kolben.
- 3I en stor kjele, sautér løk og bacon til baconet er sprøtt. Tilsett spisskummen og kok i ytterligere et par minutter. Ha i mais, vann og chipotle. La det småkoke i 1 time. Bruk en stavmikser og kjør på høy hastighet til suppen er jevn. Tilsett limesaft og krydre med salt. Sil gjennom en fin sil.
- 4Fordel suppen i 4 skåler og legg arvestomatsalsaen midt i. Riv laksefileten i biter og legg over salsaen. Pynt med en frisk kvist koriander.