Kurrybanan med rom-rosin-mascarpone

Kurrybanan med rom-rosin-mascarpone

oppskrift på en smakfull dessert med banan, krydret karri, rum raisin og mascarpone. perfekt for en søt avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 stang smør
  • 2. 4 modne bananer, delt på langs
  • 3. 2/3 kopp mørk rom
  • 4. 1 teskje karri pulver
  • 5. 1 teskje malt kanel
  • 6. 2 spiseskjeer honning, pluss 2 spiseskjeer
  • 7. 1 (8 unser) pakke mascarpone
  • 8. 2 eggehviter, pisket
  • 9. 4 spiseskjeer gule rosiner, bløtlagt i 1/4 kopp rom for å myke opp
  • 10. 2 spiseskjeer hakkede pekannøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smøret i en panne over middels lav varme. Tilsett bananene, rom, karri, kanel og 2 spiseskjeer honning. Dekk til pannen og la det småkoke i omtrent 10 minutter. Fjern fra varmen.
  2. 22. Deretter blander du mascarpone og eggehviten som er pisket stiv i en stor bolle. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene honning og de romdampede rosiner. Bland dette med de krydrede bananene, og topp med pekannøtter.