Hello Fresh Mobile Banner
Løkdip

Løkdip

Lær hvordan du lager en deilig onion dip med enkle ingredienser. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 store hvite løk, julienne
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 1,4 kilo rømme
  • 5 unser urtesmakende ost (anbefalt: Boursin)
  • 1/2 kopp hakket gressløk
  • 1 sitron, presset
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en tykkbunnet panne over middels lav varme karamelliserer du løken med olivenoljen, og rører ofte (sauter i lang tid for å frigjøre de naturlige sukkersmakene). Dette vil ta omtrent 15 til 20 minutter, så vær tålmodig. Bruk en liten mengde vann for å hjelpe med å frigjøre sukkersmakene som vil sette seg fast i bunnen av pannen. Tilsett alle de andre ingrediensene og varm opp til en behagelig temperatur*. Ta av varmen og kjør til en jevn puré med en stavmikser eller i en foodprocessor. Smak til med salt og pepper.
  2. 2*Når du blander varme væsker: Ta væsken av varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter. Hell væsken over i en blender eller foodprocessor og fyll den ikke mer enn halvfull. Hvis du bruker en blender, løsne en av hjørnene på lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Legg et kjøkkenhåndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til blandingen er jevn.*