
Ricottakake
Lær hvordan du lager en deilig ricotta cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning. Enkel og rask å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 pund ricottaost
- 2/3 kopp sukker
- 6 store egg
- 1/4 kopp pluss 1 spiseskje hvetemel
- 1 spiseskje appelsinskall
- 1 teskje appelsinlikør, for eksempel Grand Marnier
- 1 teskje vaniljepulver
- 1/8 teskje salt
- En klype malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. I en stor bolle, bland ricottaen til den er glatt. Pisk deretter inn sukker og mel. Deretter piskes eggene inn ett om gangen. Avslutt med å tilsette appelsinskall, likør, vanilje, salt og kanel. Når alt er godt blandet, hell røren i en smurt springform. Stek til den er fast og gyllen, ca. 1 time og 15 minutter.
- 2Ta ut kaken og la den avkjøle i 30 minutter før den settes i kjøleskapet. Del i 9 til 16 skiver.