Frokostpizza

Frokostpizza

Lær hvordan du lager en deilig breakfast pizza med våre enkle steg. Perfekt til frokost eller brunch, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 1 boks (ca. 400 g) hele tomater
  • 2. 1 boks (ca. 280 g) hakkede tomater med grønne chili
  • 3. 1/4 kopp fersk koriander (eller mer etter smak)
  • 4. 2 ss hakket løk
  • 5. 1 liten fedd hvitløk, finhakket
  • 6. 1/2 jalapeño, tynne skiver
  • 7. 1/4 ts sukker
  • 8. 1/4 ts malt spisskummen
  • 9. Kosher-salt
  • 10. Saften av 1/2 lime
  • 11. 450 g tykt skåret pepperbacon
  • 12. 2 ss vegetabilsk olje, pluss litt mer til stekebrettet
  • 13. 2 kopper frosne hash browns
  • 14. 1 rød paprika, hakket
  • 15. 1 grønn paprika, hakket
  • 16. 450 g ferdigkjøpt pizzadeig, tint hvis frossen
  • 17. 340 g fersk mozzarella, skivet
  • 18. 8 store egg
  • 19. Kosher-salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Lag salsaen: Bland hele tomatene med saften, hakkede tomater, koriander, løk, hvitløk, jalapeño, sukker, spisskummen, 1/4 teskje salt og limesaft i en food processor eller blender. Pulsér flere ganger til du oppnår ønsket konsistens. Sett til side.
  2. 2Forbered pizzaen: Plasser ovnsristen i nederste posisjon og forvarm ovnen til 475 °F. Stek baconet i en stor stekepanne over middels varme, vend av og til, til det er seigt, ca. 8 minutter; la det renne av på kjøkkenpapir. Hakk opp i bitestørrelse biter.
  3. 3I mellomtiden varmer du opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en annen stor stekepanne over middels høy varme; tilsett de frosne hash browns og kok, rør av og til, til de akkurat begynner å bli gyldne, ca. 7 minutter. Ta dem ut av pannen og sett til side. I samme panne steker du de røde og grønne paprikaene i den resterende 1 spiseskjeen vegetabilsk olje over middels høy varme til de er fine og brune, ca. 5 minutter. Sett til side.
  4. 4Kjevle ut pizzadeigen på et lett oljet bakepapir. Fordel 1/2 kopp salsa over deigen, og legg deretter jevnt ut skivet mozzarella over salsaen. Strø over hash browns, paprika og bacon.
  5. 5Deretter er det den morsomme delen! Lag 8 små fordypninger i fyllet her og der over hele overflaten av pizzaen; knekk eggene forsiktig i fordypningene. Krydre med salt og pepper etter smak. Stek til skorpen er gyllenbrun og eggene er stivnet, men fortsatt litt myke, ca. 15 minutter. Skjær i store biter og server med resten av salsaen.
  6. 6Fotograf: Steve Giralt