Bestemor Blairs pekannøtt-karamellboller

Bestemor Blairs pekannøtt-karamellboller

oppskrift på grandma blairs pecan caramel rolls, myke kanelboller fylt med pekannøtter og karamellsaus. perfekt til helgefrokost eller brunch.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 kopp varmt vann
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer smeltet margarin
  • 1 egg
  • 3 1/4 til 3 1/2 kopper mel
  • 1/3 kopp margarin
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1 spiseskje mais sirup
  • 2/3 til 1 kopp pekannøtter, delt i to
  • 1/2 kopp sukker
  • 2 teskjeer nykvernet kanel

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, løs opp gjæren i det varme vannet. Rør inn 1/4 kopp sukker, salt, 2 spiseskjeer margarin, egg og 2 kopper mel. Pisk til det er glatt. Med en skje eller hendene, arbeid inn nok av det resterende melet til deigen er lett å håndtere (hvis den blir for klissete, fukte hendene med kaldt vann). Legg deigen i en smurt bolle. Dekk tett til og sett i kjøleskapet over natten (eller opptil 4 til 5 dager).
  2. 2Bland smeltet margarin, brunt sukker, mais sirup og pekannøtter. Hell blandingen i en smurt langpanne på 23 x 33 cm. Bland 1/2 kopp sukker og nykvernet kanel (siktet for å fjerne klumper). På et melet underlag, kjevle ut deigen til en ca. 23 x 38 cm stor rektangel. Fordel sukker- og kanelblandingen jevnt over deigen. Begynn å rulle deigen stramt opp fra den lange siden. Lukk kantene når deigen er rullet sammen. Skjær i 2,5 cm tykke skiver og legg dem i den forberedte 23 x 33 cm store langpannen. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 1 1/2 time). Stek i en forvarmet ovn på 190°C i 25 til 30 minutter. Ta ut av ovnen og snu umiddelbart opp ned på et fat.