
Søt og sur tempeh med krydret peanøttsaus
Prøv denne smakfulle oppskriften på sweet and sour tempeh med spicy peanøttsaus. Enkel å lage, perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp lett sesamolje
- 1 spiseskje ristet sesamolje
- 1/4 kopp soyasaus, helst naturlig brygget
- 1/4 kopp riseddik
- 1/4 kopp mirin
- 1 spiseskje finhakket, skrelt fersk ingefær
- 1 hvitløksfedd, knust
- 450 gram tempeh, skåret i 2,5 cm terninger
- 1 kopp usaltet peanøttsmør i naturlig stil
- 1/4 kopp rent lønnesirup eller honning
- 3 spiseskjeer soyasaus, helst naturlig brygget
- 3 spiseskjeer riseddik
- 1 spiseskje finhakket, skrelt fersk ingefær
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1/2 teskje cayennepepper
- 1/2 til 1 kopp varmt vann
- Varm, kokt hvit ris, til servering
- Tynne skiver radise, til garnityr
- Tynne skiver vårløk, til garnityr
- Tynne skiver koriander, til garnityr
Fremgangsmåte
- 1For tempehen: I en liten bolle, visp sammen sesamolje, soyasaus, eddik, mirin, ingefær og hvitløk. I en stor stekepanne, legg tempehen i ett lag, hell marinaden over, og kok opp på høy varme. Skru ned varmen til lav, dekk til pannen, og la det småkoke i 20 minutter. Fjern lokket, øk varmen, og kok tempehen til nesten all væsken har fordampet. Ta av varmen. (På dette tidspunktet kan tempehen oppbevares i kjøleskapet, godt innpakket, i opptil én uke.)
- 2For peanøttsausen: I en blender, bland peanøttsmør, lønnesirup, soyasaus, eddik, ingefær, hvitløk og cayenne. Kjør til en jevn puré, og tilsett nok varmt vann til å lage en kremet, flytende saus.
- 3Server tempehen over hvit ris med peanøttsaus, og pynt med reddik, vårløk og koriander.