Stekte rosenkål med valnøtter og kapers

Stekte rosenkål med valnøtter og kapers

oppskrift på deilige stekte brusselspirer med valnøtter og kapers. enkel og smakfull forrett eller siderett, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Rapsolje til dypsteking
  • 2. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3. 4 ansjostfileter som er saltet, skylt, filetert og finhakket
  • 4. 1 serranoskinke, uten frø og finhakket
  • 5. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 6. 1 spiseskje honning
  • 7. 2 vårløk, både den hvite og den grønne delen, tynne skiver på skrå
  • 8. 1/2 kopp valnøttbiter, ristet og grovhakket
  • 9. 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 10. 450 gram rosenkål, renset og delt i fire på langs
  • 11. 2 kopper løst pakket flatbladpersilleblader
  • 12. 2 spiseskjeer saltede kapers, skylt og tørket
  • 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell nok olje i en middels stor kjele slik at oljen kommer opp til 7,5 cm på sidene. Varm opp oljen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Mens oljen varmes, visp sammen hvitløk, ansjos, serrano, rødvinseddik, honning, vårløk, valnøtter og ekstra virgin olivenolje i en stor bolle som er stor nok til å vende alle rosenkålene i. Hold bollen nær komfyren.
  3. 33. Arbeid i porsjoner og dypp rosenkålene i oljen til de begynner å krølle seg og bli brune i kantene, omtrent 3 minutter. Til den siste porsjonen, tilsett persille og kapers (vær forsiktig – kapersene vil sprute og sprute!). Rør i innholdet i kjelen. Når persillen får en dypere, mer mettet grønnfarge, omtrent 30 sekunder til 1 minutt, tar du opp innholdet med en hullsleiv og legger det direkte i dressingen. Vend godt for å dekke. Smak til med salt og pepper.
  4. 44. Fotograf: Hallie Burton