
Stekte rosenkål med valnøtter og kapers
oppskrift på deilige stekte brusselspirer med valnøtter og kapers. enkel og smakfull forrett eller siderett, perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Rapsolje til dypsteking
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 4 ansjostfileter som er saltet, skylt, filetert og finhakket
- 1 serranoskinke, uten frø og finhakket
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1 spiseskje honning
- 2 vårløk, både den hvite og den grønne delen, tynne skiver på skrå
- 1/2 kopp valnøttbiter, ristet og grovhakket
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
- 450 gram rosenkål, renset og delt i fire på langs
- 2 kopper løst pakket flatbladpersilleblader
- 2 spiseskjeer saltede kapers, skylt og tørket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Hell nok olje i en middels stor kjele slik at oljen kommer opp til 7,5 cm på sidene. Varm opp oljen til 175 grader Celsius.
- 2Mens oljen varmes, visp sammen hvitløk, ansjos, serrano, rødvinseddik, honning, vårløk, valnøtter og ekstra virgin olivenolje i en stor bolle som er stor nok til å vende alle rosenkålene i. Hold bollen nær komfyren.
- 3Arbeid i porsjoner og dypp rosenkålene i oljen til de begynner å krølle seg og bli brune i kantene, omtrent 3 minutter. Til den siste porsjonen, tilsett persille og kapers (vær forsiktig – kapersene vil sprute og sprute!). Rør i innholdet i kjelen. Når persillen får en dypere, mer mettet grønnfarge, omtrent 30 sekunder til 1 minutt, tar du opp innholdet med en hullsleiv og legger det direkte i dressingen. Vend godt for å dekke. Smak til med salt og pepper.
- 4Fotograf: Hallie Burton