Hello Fresh Mobile Banner
Lett og sprø stekt kylling

Lett og sprø stekt kylling

oppskrift på sprø og smakfull stekt kylling som er enkel å lage og perfekt for en rask middag eller festlig anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper kulturmelk
  • 1 spiseskje hot sauce
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 hel (3 ½ til 4 pund) kylling, delt opp i deler
  • 4 kopper rapsolje
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje krydderblanding for fjærkre
  • ½ teskje cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3I en stor bolle blander du sammen kulturmelk, hot sauce, salt og pepper etter smak.
  4. 4Tilsett kyllingstykkene og vend dem godt slik at de blir dekket.
  5. 5Dekk til og la marinere i kjøleskapet i 30 minutter til 2 timer.
  6. 6I en dyp, tykkbunnet stekepanne varmer du opp rapsolje til 180 grader Celsius.
  7. 7Hell melet i en lav, bred form eller paiform, og rør inn natron, krydderblanding for fjærfe, cayennepepper, salt og pepper etter smak.
  8. 8Arbeid i to omganger: Rist av overflødig kulturmelk fra kyllingstykkene, og dypp dem i melet, slik at de blir godt dekket.
  9. 9Legg forsiktig, i porsjoner, kyllingstykkene i det varme oljen og stek til de er gyldne på utsiden og gjennomstekte, ca. 5 til 7 minutter.
  10. 10Ta dem opp av oljen og la dem renne av på et papir.
  11. 11Overfør dem til et stekebrett med rist og stek i ovnen i 10 til 12 minutter.
  12. 12Ta ut av ovnen og legg dem på et serveringsfat for å servere.