
Lett og sprø stekt kylling
oppskrift på sprø og smakfull stekt kylling som er enkel å lage og perfekt for en rask middag eller festlig anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 kopper kulturmelk
- 1 spiseskje hot sauce
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 hel (3 ½ til 4 pund) kylling, delt opp i deler
- 4 kopper rapsolje
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje krydderblanding for fjærkre
- ½ teskje cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3I en stor bolle blander du sammen kulturmelk, hot sauce, salt og pepper etter smak.
- 4Tilsett kyllingstykkene og vend dem godt slik at de blir dekket.
- 5Dekk til og la marinere i kjøleskapet i 30 minutter til 2 timer.
- 6I en dyp, tykkbunnet stekepanne varmer du opp rapsolje til 180 grader Celsius.
- 7Hell melet i en lav, bred form eller paiform, og rør inn natron, krydderblanding for fjærfe, cayennepepper, salt og pepper etter smak.
- 8Arbeid i to omganger: Rist av overflødig kulturmelk fra kyllingstykkene, og dypp dem i melet, slik at de blir godt dekket.
- 9Legg forsiktig, i porsjoner, kyllingstykkene i det varme oljen og stek til de er gyldne på utsiden og gjennomstekte, ca. 5 til 7 minutter.
- 10Ta dem opp av oljen og la dem renne av på et papir.
- 11Overfør dem til et stekebrett med rist og stek i ovnen i 10 til 12 minutter.
- 12Ta ut av ovnen og legg dem på et serveringsfat for å servere.