
Rask eple- og søtpotetsuppe
oppskrift på en enkel og velsmakende eple- og søtpotetsuppe som er perfekt for en kald dag. lett å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 stilker selleri, hakket
- 1/2 kopp hakket Vidalia-løk
- 8 kvister fersk timian
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3 fedd hvitløk, knust
- 1 teskje kanel
- 1/2 teskje allehånde
- 1 teskje malt spisskummen
- 900 gram søtpoteter, skrelt og skåret i 2,5 cm store biter
- 4 Granny Smith- epler, kjernet og skrelt, skåret i 2,5 cm store biter
- 4 kopper grønnsaksbuljong
- 1 1/2 kopp eplecider
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte over middels varme tilsetter du smør og olivenolje. Tilsett selleri, løk og timian. Krydre med salt og pepper, og rør mens du koker til løk og selleri er møre. Tilsett hvitløk, kanel, allehånde og spisskummen. Rør og kok til det begynner å dufte, ca. 5 minutter. Tilsett søtpoteter og epler, og rør for å dekke dem med innholdet i gryten. Hell i grønnsaksbuljong og eplecider, og dekk til. La det småkoke i 20 til 25 minutter, eller til det er mørt.
- 2I porsjoner, forsiktig puré innholdet i gryten med en stavmikser eller bruk en blender. Smak til med salt. Server varm eller avkjølt.
- 3Når du blander varme væsker: Fjern væsken fra varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter. Overfør væsken til en blender eller matprosessor, og fyll den ikke mer enn halvfull. Hvis du bruker blender, løsne ett hjørne av lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Legg et håndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til det er jevnt.