Key Lime Parfait med Mojito

Key Lime Parfait med Mojito

oppskrift på en deilig key lime parfait med mojito, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av frisk smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 8 unser kremfløte
  • 2. 2 gelatinplater
  • 3. 2 unser sukker, pluss 2 unser
  • 4. 1 unser vann
  • 5. 3 unser eggeplommer
  • 6. 3 unser eggehviter
  • 7. 6 nøkkellimer, presset og revet
  • 8. 3 ½ unser sukker
  • 9. 3 ½ unser eggehviter
  • 10. 3 ½ unser kake-mel
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 1 unser fersk mynte
  • 13. 1 unser mais sirup
  • 14. 1 ½ unser limejuice
  • 15. 1 lime, revet skall
  • 16. 3 ½ unser sitrongroné
  • 17. 3 egg
  • 18. 3 eggeplommer
  • 19. 7 unser mandelmel
  • 20. 1 unser maisstivelse
  • 21. 1 appelsin, revet skall
  • 22. 1 sitron, revet skall
  • 23. 7 unser sukker
  • 24. Frukt eller sjokoladeflak, som pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. For å lage parfaiten, pisk fløten til myke topper og sett til side. I en liten bolle, legg gelatin i kaldt vann. I en liten kjele, kok opp 2 unser sukker med vannet til det når 121 grader Celsius (250 grader Fahrenheit).
  3. 33. Pisk eggeplommene og tilsett den kokte sukkerløsningen sakte i eggeplommene, og la det avkjøle. Pisk eggehvitene og de resterende 2 unser sukker til stive topper. Ta gelatin ut av vannet og tilsett gelatin, sitrusskall og limejuice i de piskede eggeplommene og den varme sukkerløsningen. Bland dette med de piskede eggehvitene og fløten. Hell blandingen i en konusformet form og frys.
  4. 44. For å lage tulipandekor, bland alle ingrediensene godt. Fordel blandingen på et silikonbakematte eller bakepapir i form av en hånd, og stek til den er lett gyllen. Ta ut av ovnen og snu hver tulipan umiddelbart over en kopp for å danne en kurvform. La det avkjøle og sett til side.
  5. 55. For å lage mojitoen, bland fersk mynte, mais sirup, limejuice og sitrusskall i en blender og puls til det er godt blandet. Rør inn rom og avkjøl til bruk.
  6. 66. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (340 grader Fahrenheit).
  7. 77. For å lage biscochoen, bland alle ingrediensene godt. Hell blandingen i fire aluminiumsformer på 120 ml (4 unser) til de er 2/3 fulle. Stek i 20 minutter, ta ut av ovnen og la det avkjøle.
  8. 88. For å montere, plasser biscochoen opp ned midt på tallerkenen. Plasser tulipanen oppå biscochoen med parfait-konen inni tulipformen. Hell saus rundt biscocho-tårnet på tallerkenen. Pynt med frukt eller sjokoladespon.