Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotet-ricottafritters

Søtpotet-ricottafritters

Lær hvordan du lager deilige søtpotet ricotta fritters med en enkel oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks for en smakfull opplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp most søtpotet
  • 2. 1/2 kopp geitemelk eller annen ricotta
  • 3. 1/2 kopp mel
  • 4. 1 eggehvite
  • 5. 1/4 kopp sukker
  • 6. En klype salt
  • 7. 3/4 teskje bakepulver
  • 8. 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 9. Vegetabilsk olje, til steking
  • 10. Melis (konfektørsukker)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland alle ingrediensene i en blender utstyrt med en flat visp, og kjør til det er jevnt. Form til kuler på ca. 3,8 cm (1 ½ tomme) i diameter (på størrelse med en valnøtt) og legg dem på et bakepapir.
  2. 22. Varm opp 5–8 cm olje i en dyp, tykk gryte utstyrt med et termometer for frityr, til 185 grader Celsius (365 grader Fahrenheit).
  3. 33. Arbeid i porsjoner for å unngå å overfylle gryten, og stek kulene til de er gyldne over hele overflaten. Rør dem rundt i oljen for å sikre jevn farging. Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir. (La oljen komme tilbake til 185 grader Celsius mellom hver batch.)
  4. 44. Dryss over melis og server varme.