
Grillet sverdfisk Nicoise-salat
oppskrift på grillede swordfish nicoise salat, perfekt for sommeren. enkel å lage, sunn og smakfull forrett eller lett hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 pund ferske voksebønner
- 1/4 pund ferske grønne bønner
- 1/2 pund fingerling-poteter
- Olivenolje
- Røde og gule søte 100-tomater eller cherrytomater, delt i to
- 1 middels stor rød løk, tynnsnittet
- Spice Rubbed Swordfish, oppskrift følger
- Vinaigrette, oppskrift følger
- 1/4 kopp hakkede persilleblader
- 2 spiseskjeer fennikelfrø, ristet og malt
- 2 teskjeer sennepsfrø, ristet og malt
- 2 teskjeer korianderfrø, ristet og malt
- 2 teskjeer kosher salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 3 (225 gram) sverdfisksteiker
- Olivenolje
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1 spiseskje honning
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje ansjospasta
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forbered en stor bolle med isvann og sett til side.
- 2Kok opp en middels kjele med kaldt vann, og smak til med en spiseskje salt. Tilsett bønnene og kok i omtrent 3 til 4 minutter, eller til de akkurat er sprøtt møre. Sil av vannet og dypp umiddelbart i isvannet for å stoppe kokeprosessen. La ligge i isvannet i noen minutter, og sil deretter godt av.
- 3Legg potetene i en middels kjele, dekk med kaldt vann og smak til med 1 spiseskje salt. Kok til nesten gjennomkokte (en kniv eller spyd som settes inn i midten går inn med litt motstand). Sil av vannet og legg potetene på et stekebrett for å avkjøle litt. Når de er kalde nok til å håndteres, skjær potetene i lengderetningen, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg dem på grillen, med snittflaten ned, og kok til de er gyldne, ca. 2 til 3 minutter. Snu dem og grill til de er akkurat gjennomkokte, ca. 1 til 2 minutter til.
- 4Legg de kokte bønnene, grillede poteter, tomater og løk i en stor bolle. Tilsett vinaigretten og vend forsiktig for å blande; krydre med salt og pepper. Dekk til og la stå i romtemperatur mens du forbereder sverdfisken.
- 5Tilsett sverdfiskbiter i salaten, vend forsiktig for å blande, og fordel på 4 tallerkener. Pynt hver porsjon med 1 spiseskje hakket persille.
- 6Varm opp grillen til høy varme.
- 7Bland krydder, salt og pepper i en bolle. Pensle begge sider av sverdfisken med olje og krydre med litt salt. Gni inn 1/4 av krydderblandingen på den ene siden av hver steak. Legg sverdfisken på grillen, med kryddersiden ned, og kok til den er lett forkullet og har fått en skor