Høstfruktpai

Høstfruktpai

oppskriften på en smakfull og saftig høstfruktpai, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av sesongens frukt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 7 bakeepler, som for eksempel Rome, Granny Smith eller Cortland, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 2. 7 Bosc-pærer, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers skiver
  • 3. 4 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 1 1/3 kopper sukker, pluss litt til å strø over
  • 5. 1/2 teskje nykvernet muskatnøtt
  • 6. 1 sitron, presset og revet skall
  • 7. 3 kopper (12 unser) ferske tranebær
  • 8. 1 oppskrift Pâte Brisée, oppskrift følger
  • 9. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, i små biter
  • 10. 2 spiseskjeer kremfløte
  • 11. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 12. 1 teskje salt
  • 13. 1 teskje sukker (valgfritt)
  • 14. 1 kopp (2 stenger) kaldt usaltet smør, i små biter
  • 15. 1/4 til 1/2 kopp isvann

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland epler og pærer i en stor bolle. Tilsett mel, sukker, muskatnøtt, sitronsaft og sitrusskall, og bland godt. Tilsett tranebær, og vend forsiktig. Sett til side.
  2. 22. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en omtrentlig sirkel på 45 cm, ca. 3 mm tykk. Legg deigen i en paiform på 30 cm.
  3. 33. Overfør eple- og pæreblandingen til paiformen med dekket av deig. Fordel smør i små klatter over fyllet. Brett deigen over frukten. Pensle deigen med krem. Strø jevnt over sukker på toppen av paisen. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett eller et silpat.
  4. 44. Stek i 20 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius; fortsett å steke til saften bobler, ca. 1 ½ time til.
  5. 55. I en food processor, bland mel, salt og sukker. Tilsett smør, og kjør i ca. 10 sekunder, eller til blandingen ligner grovt mel. (For hånd, bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bruk en kakeskreller eller to kniver for å kutte inn smøret til blandingen ligner grovt mel.)
  6. 66. Tilsett vann, dråpe for dråpe, gjennom matingsrøret med maskinen i gang, bare til deigen binder seg uten å være klissete. Ikke kjør mer enn 30 sekunder. Test deigen ved å klemme en liten mengde sammen. Hvis den er smullete, tilsett litt mer vann.
  7. 77. Legg deigen på et stort stykke plastfolie. Med hendene, trykk deigen til en flat sirkel ved å knytte nevene. Dette gjør utkjevlingen lettere enn hvis deigen er kald som en ball. Pakk deigen inn i plasten og la den hvile i minst 1 time.
  8. 88. Gir: 2 stk. enkeltbunner på 20–25 cm.