
Høstfruktpai
oppskriften på en smakfull og saftig høstfruktpai, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av sesongens frukt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland epler og pærer i en stor bolle. Tilsett mel, sukker, muskatnøtt, sitronsaft og sitrusskall, og bland godt. Tilsett tranebær, og vend forsiktig. Sett til side.
- 22. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en omtrentlig sirkel på 45 cm, ca. 3 mm tykk. Legg deigen i en paiform på 30 cm.
- 33. Overfør eple- og pæreblandingen til paiformen med dekket av deig. Fordel smør i små klatter over fyllet. Brett deigen over frukten. Pensle deigen med krem. Strø jevnt over sukker på toppen av paisen. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett eller et silpat.
- 44. Stek i 20 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius; fortsett å steke til saften bobler, ca. 1 ½ time til.
- 55. I en food processor, bland mel, salt og sukker. Tilsett smør, og kjør i ca. 10 sekunder, eller til blandingen ligner grovt mel. (For hånd, bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bruk en kakeskreller eller to kniver for å kutte inn smøret til blandingen ligner grovt mel.)
- 66. Tilsett vann, dråpe for dråpe, gjennom matingsrøret med maskinen i gang, bare til deigen binder seg uten å være klissete. Ikke kjør mer enn 30 sekunder. Test deigen ved å klemme en liten mengde sammen. Hvis den er smullete, tilsett litt mer vann.
- 77. Legg deigen på et stort stykke plastfolie. Med hendene, trykk deigen til en flat sirkel ved å knytte nevene. Dette gjør utkjevlingen lettere enn hvis deigen er kald som en ball. Pakk deigen inn i plasten og la den hvile i minst 1 time.
- 88. Gir: 2 stk. enkeltbunner på 20–25 cm.