
Høstfruktpai
oppskriften på en smakfull og saftig høstfruktpai, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av sesongens frukt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 7 bakeepler, som for eksempel Rome, Granny Smith eller Cortland, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers skiver
- 7 Bosc-pærer, skrelt, kjernet og skåret i 1/2-tommers skiver
- 4 spiseskjeer hvetemel
- 1 1/3 kopper sukker, pluss litt til å strø over
- 1/2 teskje nykvernet muskatnøtt
- 1 sitron, presset og revet skall
- 3 kopper (12 unser) ferske tranebær
- 1 oppskrift Pâte Brisée, oppskrift følger
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, i små biter
- 2 spiseskjeer kremfløte
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 1 teskje salt
- 1 teskje sukker (valgfritt)
- 1 kopp (2 stenger) kaldt usaltet smør, i små biter
- 1/4 til 1/2 kopp isvann
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Bland epler og pærer i en stor bolle. Tilsett mel, sukker, muskatnøtt, sitronsaft og sitrusskall, og bland godt. Tilsett tranebær, og vend forsiktig. Sett til side.
- 2På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til en omtrentlig sirkel på 45 cm, ca. 3 mm tykk. Legg deigen i en paiform på 30 cm.
- 3Overfør eple- og pæreblandingen til paiformen med dekket av deig. Fordel smør i små klatter over fyllet. Brett deigen over frukten. Pensle deigen med krem. Strø jevnt over sukker på toppen av paisen. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett eller et silpat.
- 4Stek i 20 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 grader Celsius; fortsett å steke til saften bobler, ca. 1 ½ time til.
- 5I en food processor, bland mel, salt og sukker. Tilsett smør, og kjør i ca. 10 sekunder, eller til blandingen ligner grovt mel. (For hånd, bland de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bruk en kakeskreller eller to kniver for å kutte inn smøret til blandingen ligner grovt mel.)
- 6Tilsett vann, dråpe for dråpe, gjennom matingsrøret med maskinen i gang, bare til deigen binder seg uten å være klissete. Ikke kjør mer enn 30 sekunder. Test deigen ved å klemme en liten mengde sammen. Hvis den er smullete, tilsett litt mer vann.
- 7Legg deigen på et stort stykke plastfolie. Med hendene, trykk deigen til en flat sirkel ved å knytte nevene. Dette gjør utkjevlingen lettere enn hvis deigen er kald som en ball. Pakk deigen inn i plasten og la den hvile i minst 1 time.
- 8Gir: 2 stk. enkeltbunner på 20–25 cm.