
Vannmelon gazpacho med reker
Oppdag en enkel oppskrift på vannmelongazpacho med reker, perfekt som forrett på varme sommerdager. Rask, lett og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 brød av landbrød (ca. 225 gram)
- 6 kopper hakket, kald vannmelon uten frø, pluss 1/2 kopp i terninger
- 1 bunt vårløk (1 hakket; resten hel og trimmet)
- 1 stor tomat, i terninger
- 1 persisk agurk, i terninger
- 1 jalapeño, i terninger (fjern frø for mindre styrke)
- 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling og drypping
- Saften av 2 lime, pluss båter til servering
- 1/4 kopp grovhakket fersk mynte
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 450 gram store reker, skrelte og rensede (halen igjen)
- 1 hvitløksfedd, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Skjær brødet i skiver på ¼ til ½ tomme tykkelse og fjern skorpen fra alle unntatt fire skiver. Riv de skorpeløse skivene i biter og kjør dem i en food processor til grovt grus. Tilsett den hakkede vannmelonen sammen med den hakkede vårløken, tomaten, halvparten av agurken og jalapeñoen, samt ¼ kopp kaldt vann; kjør til puré. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/3 kopp olivenolje og saften av 1 lime. Rør inn 2 ss mynte, 1 ts salt og et par kverner pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
- 2Varm opp en grillpanne på middels høy varme og pensle med olivenolje. Vend reker og hele vårløk med saften av den gjenværende limen, 2 ss olivenolje og mynte, hvitløk, ¼ ts salt og et par kverner pepper. Grill rekene til de er merket, ca. 3 minutter. Snu dem og fortsett å grille til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter til. Grill vårløken til den er lett forkullet, 1 minutt per side. Pensle de resterende brødskivene med olivenolje og grill til de er ristet, 1–2 minutter per side.
- 3Topp hver porsjon gazpacho med terningen vannmelon og resten av agurken og jalapeñoen; drypp over olivenolje. Server med de grillede rekene, vårløken, brødet og limebåter.
- 4Fotografert av Antonis Achilleos