Hello Fresh Mobile Banner
Vannmelon gazpacho med reker

Vannmelon gazpacho med reker

Oppdag en enkel oppskrift på vannmelongazpacho med reker, perfekt som forrett på varme sommerdager. Rask, lett og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 brød av landbrød (ca. 225 gram)
  • 6 kopper hakket, kald vannmelon uten frø, pluss 1/2 kopp i terninger
  • 1 bunt vårløk (1 hakket; resten hel og trimmet)
  • 1 stor tomat, i terninger
  • 1 persisk agurk, i terninger
  • 1 jalapeño, i terninger (fjern frø for mindre styrke)
  • 1/3 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til pensling og drypping
  • Saften av 2 lime, pluss båter til servering
  • 1/4 kopp grovhakket fersk mynte
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 450 gram store reker, skrelte og rensede (halen igjen)
  • 1 hvitløksfedd, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær brødet i skiver på ¼ til ½ tomme tykkelse og fjern skorpen fra alle unntatt fire skiver. Riv de skorpeløse skivene i biter og kjør dem i en food processor til grovt grus. Tilsett den hakkede vannmelonen sammen med den hakkede vårløken, tomaten, halvparten av agurken og jalapeñoen, samt ¼ kopp kaldt vann; kjør til puré. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/3 kopp olivenolje og saften av 1 lime. Rør inn 2 ss mynte, 1 ts salt og et par kverner pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
  2. 2Varm opp en grillpanne på middels høy varme og pensle med olivenolje. Vend reker og hele vårløk med saften av den gjenværende limen, 2 ss olivenolje og mynte, hvitløk, ¼ ts salt og et par kverner pepper. Grill rekene til de er merket, ca. 3 minutter. Snu dem og fortsett å grille til de er gjennomstekte, ca. 2 minutter til. Grill vårløken til den er lett forkullet, 1 minutt per side. Pensle de resterende brødskivene med olivenolje og grill til de er ristet, 1–2 minutter per side.
  3. 3Topp hver porsjon gazpacho med terningen vannmelon og resten av agurken og jalapeñoen; drypp over olivenolje. Server med de grillede rekene, vårløken, brødet og limebåter.
  4. 4Fotografert av Antonis Achilleos