Benfri ribeye

Benfri ribeye

Lær hvordan du lager en saftig boneless rib eye. Enkel oppskrift med tips for perfekt steking og smakfullt resultat. Ideell for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer chilipulver
  • 2. 2 spiseskjeer cayennepulver
  • 3. 2 spiseskjeer hvitløkpulver
  • 4. 2 spiseskjeer tørket basilikum og oregano
  • 5. 1 (340 gram) benfri rib-eye biff
  • 6. Panerte og knuste poteter, oppskrift følger
  • 7. Stekte artisjokkhjerter, oppskrift følger
  • 8. 5 små Yukon Gold-poteter
  • 9. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 10. Salt og nykvernet svart pepper
  • 11. 1 spiseskje rømme
  • 12. 1/3 kopp hakket grønn løk
  • 13. 1/3 kopp sprø kokt bacon
  • 14. 4 artisjokkhjerter, hermetiske
  • 15. 2 kopper hvetemel
  • 16. 3 kopper vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Forvarm en grill til høy varme.
  2. 22. For å forberede biffen:
  3. 33. Bland alle tørre krydder i en dyp bolle, ta biffen og dypp den i krydderblandingen, sørg for at hele biffen er dekket av krydder. Legg deretter biffen på en varm grill i omtrent 4 minutter på hver side til den er lett forkullet; på dette tidspunktet vil biffen være rå. Sett den i ovnen for å steke til ønsket temperatur: 10 minutter for medium-rare, 20 minutter for medium, og 25 minutter for medium-well.
  4. 44. For å montere retten: Plasser biffen på et ovalt fat, topp biffen med poteter. Omgi tallerkenen med artisjokkhjerter.
  5. 55. Vask potetene godt, del dem i kvarter, og kok dem i kokende vann i 15 minutter eller til de er møre når du stikker med en gaffel. Sil av vannet. Smelt smør i en stekepanne. Når det begynner å boble, tilsett potetene. Krydre med salt og pepper etter smak. Begynn å mose potetene med bakkanten av en gaffel til de samler seg i pannen. Ferdigstill potetene ved å toppe dem med rømme, finhakket grønn løk og bacon.
  6. 66. Forvarm oljen i en frityrgryte eller en dyp kjele til 350 grader Fahrenheit. Ta artisjokkhjertene ut av boksen, la dem renne godt av, og vend dem i mel. Tørk av overflødig mel, og legg hjertene i frityroljen. Stek i ca. 2 minutter. Ta opp og legg på et fat dekket med papirhåndklær. Krydre med salt og pepper.