
Champurrado Flan
Lær å lage deilig champurrado og cremet flan med vår enkle oppskrift. Perfekt for dessert eller en varmende drikk. Enkel å følge, perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 3 kopper sukker
- 1 kopp vann
- 4 kopper melk (ikke skummet)
- 1 vaniljestang, delt på langs
- 2 kanelstenger
- 4 unser bittersøt sjokolade, hakket
- 7 egg
- 2 eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1Hell 2 kopper sukker i midten av en dyp kjele. Hell forsiktig vann rundt sukkeret, prøv å unngå å søle sukker på sidene av kjelen. Ikke rør; dra forsiktig fingeren gjennom midten av sukkeret to ganger, slik at det dannes et kryss, for å fukte det. Varm opp til middels høy varme, og kok opp uten å røre. Skru ned varmen til rask småkoking og kok uten å røre til det er kastanjefarget karamell, ca. 10 til 20 minutter. Ta umiddelbart kjelen av varmen. Sett samtidig 6 små, 8-unse ramekiner eller grunne kaffekopper i nærheten. Når karamellen er kokt, hell raskt omtrent 1/2 kopp karamell i hver ramekin og vri dem slik at karamellen dekker sidene. Sett dem til side i en stor stekeplate for avkjøling. Kok opp en middels stor kjele med vann. Forvarm ovnen til 300 grader. I en kjele, varm opp melk, vaniljestang og kanelstang til kokepunkt over middels varme. Slå umiddelbart av varmen og la det trekke i 10 minutter. Tilsett hakket sjokolade og visp til den er smeltet og godt blandet. I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen egg, ekstra eggeplommer og den resterende koppen sukker. Tilsett ca. 1/2 kopp av den varme melken i eggeblandingen og visp godt. Deretter visper du resten av den varme melken inn i eggeblandingen. Sil blandingen over i en kanne for å jevne ut og fjerne vaniljestang og kanelstang. Hell blandingen i karamellbekledte ramekiner. Sett stekeplaten med ramekinene på ovnens rist. Hell det kokende vannet i stekeplaten, men ikke i selve ramekinene, opp til samme nivå som innholdet i koppene. Stek midt i ovnen til det er stivnet i midten, ca. 30 til 35 minutter. Ta ramekinene ut av vannbadet og la dem avkjøle. Dekk hver